BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.492,11
HABER /  DÜNYA

YANGIN FACİASI OLMASAYDI MERSİN’E GİDECEKLERDİ

Küçükçekmece’de, çıkan yangında hayatını kaybeden 5’i çocuk 6 kişinin cenazeleri, aileleri tarafından teşhis edildi. Yangında eşi ve çocuğun...

Abone ol

Küçükçekmece’de, çıkan yangında hayatını kaybeden 5’i çocuk 6 kişinin cenazeleri, aileleri tarafından teşhis edildi. Yangında eşi ve çocuğunu kaybeden acılı baba İdris Erten, “Yarın yolculardı Mersin’e gideceklerdi, yine yolcular Allah’a gidiyorlar” dedi. Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Milletvekili Sebahat Tuncel, de ailelere başsağlığı diledi.
Küçükçekmece’de meydana gelen yangın faciasında hayatını kaybeden 5’i çocuk 6 kişinin cenazesi dün gece Adli Tıp Kurumu’na kaldırdı. Sabah saatlerinde Adli Tıp Kurumu’na gelen aileler, cenazeleri teşhis etti. Yangında eşi Elif ve 7 aylık bebeğini kaybeden acılı baba İdris Erten, “Rabbim veriyor rabbim alıyor şükür etmek lazım. Allah verirken nasıl gülüyorsan giderken de gülmen lazım ama insan sıcağı sıcağına tutamıyor kendini. 6 can gitti. Ben burada oturuyordum. Kayınçolarım Almanya’dan gelmişlerdi. Dışarı çıkmışlardı o arada. Eşimle baldızım çocukları bakmaya gitmişti. Bugün yolculardı Mersin’e gideceklerdi, yine yolcular Allaha gidiyorlar. Kader kısmet” diye konuştu.
BDP Milletvekili Sebahat Tuncel de Adli Tıp Kurumu’na gelerek ailelere başsağlığı diledi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tuncel, “Ailelerle gidip teşhis yaptık. Yurt dışından gelmiş aileler. Bugün Mersin’e ve Nusaybin’e gideceklermiş, Aslında burada yaşamıyorlar. Ne yazık ki böyle bir olay yaşanmış, hepimizin başı sağolsun. Yetkililer yangının sebebiyle ilgili ayrıntılı bir araştırma yapacaklar” dedi.
Öte yandan yangında hayatını kaybedenlerin cenazesinin Mersin ve Nusaybin’de toprağa verileceği öğrenildi. Yangında çocuklarını kaybeden acılı ailelerin Adli Tıp Kurumu önündeki bekleyişleri devam ediyor.
(İHA)