BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 35,01
ALTIN 2.427,83
HABER /  GÜNCEL

Yanan kavanoz patladı 2 işçi yaralı

Sivas'ta temizlik aracında bulunan kavanoz patladı, iki temizlik işçisi yaralandı.

Abone ol

Sivas Belediyesi temizlik işçilerinin içerisinde yanan bir kavanozun da bulunduğu çöp konteynerini, temizlik aracına boşalttığı sırada meydana gelen patlamada 2 işçi yaralandı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, İnönü mahallesi 3. Sokakta akşam saatlerinde çöp toplayan temizlik ekipleri, içinde yanan bir kavanozun da bulunduğu konteyneri temizlik aracına boşaltmak istedi.

Ahmet Bulut (27) ile Ruhi Cen (35) adlı temizlik işçileri, konteyneri birlikte araca taşıdı.

Bulut ve Cen'in, temizlik aracına yerleştirdikleri konteyneri aldıkları sırada patlama yaşandı. Patlamanın etkisiyle temizlik işçilerinden Bulut'un gözlerinin zarar gördüğü, Ruhi Cen'in hafif yaralandığı belirtildi.

Bulut ve Cen, olay yerine çağrılan ambulansla Numune Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada tedavi altına alınan işçilerden Bulut, ilk müdahalenin ardından Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne sevk edildi. Cen ise ayakta tedavi edildi.

Polis ekipleri, olayla ilgili patlayıcı madde özelliği taşıyan bir bulguya rastlanmadığını ifade etti.

Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Yılmaz Uysal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, temizlik işçilerinin mahalleye çöp toplamaya gittiğini, konteyneri boşaltmak için temizlik aracına yerleştirdiklerini belirtti.

Araçta konteyneri içine alan hidrolik bir sistem olduğunu ifade eden Uysal, çöp konteynerinin çıkarıldığı sırada bir patlama olduğunu söyledi.

Uysal, büyük üzüntü duydukları olayın gaz sıkışmasından kaynaklanabileceğini ifade etti.