BIST 9.722
DOLAR 32,51
EURO 34,93
ALTIN 2.426,61
HABER /  DÜNYA

Yanan feribottan ürperten görüntüler

Norman Atlantic isimli feribotta çıkan yangın, bir yolcunun kamerasına yansıdı.

Abone ol

Yunanistan'dan İtalya'ya 478 yolcusuyla sefer yapan arabalı feribottan şimdiye kadar 178 kişi kurtarıldı. Feribotta 53 Türk yolcu da bulunuyor. Yunanistan vatandaşı bir erkek ise hayatını kaybetti.

3 TÜRK KURTARILDI

Diplomatik kaynaklardan elde edilen bilgiye göre, yılbaşı tatili için iki otobüsle İtalya'ya gelmek için gemiye binen 53 Türk yolcudan 3'ü kurtarıldı.

FARE GİBİ YANACAĞIZ

Gemiden kurtulan bazı yolcular dehşet anlarını, "Titanic faciası gibi" sözleriyle anlattı. Bir Yunan kanalına gemiden telefonla bağlanan bir yolcu ise, "Fareler gibi yanacağız burada. Ne kadar daha dayanabiliriz bilmiyorum. Yardım edin" ifadelerini kullandı. Bir diğer yolcu ise soğuktan ölmemek için tüm yolcuların birbirlerine sarılarak oturduklarını aktardı.

GEMİDE 6 KUSUR BULUNMUŞ

Öte yandan, İtalyan basınında yer alan iddialara göre, Norman Atlantic'in son kontrolleri 19 Aralık'ta yapıldı ve hazırlanan raporda, 2 ay içinde giderilmesi gereken yapısal ve güvenlik ile bağlantılı 6 kusur tespit edildi.

10 kadar ülkenin üye olduğu Denizcilikte Paris Memorandumu'nun (Paris Mou) verilerine göre, Yunanistan'ın Patrasso Limanı'nda yapılan kontrollerde, yangına dayanıklı kapıların ve güvenlik uyarılarını içeren ışıklı sistemlerinin yetersiz, normlara uygun olmadığı ortaya çıktı.

Ancak belirlenen kusurların ağır olmamasından ötürü geminin seferlerine devam etmesinde sakınca görülmediği de raporda yer aldı.

YANAN FERİBOTTAKİ TÜRK YOLCULARIN İSİMLERİ

A.Yıldırım, S.Yıldırım, S. Yel, H.Ünal, T.Ünal, A.Uslupat, B.Uslupat, S.Tosun, U.Tiryakioğlu, K.Tiryakioğlu, S.Şimşek, M.Saygılı, T.Saygılı, H.Savaş, E.Sait, K.Refik, S.Nuri,E.Muhhamed, Y.Lütfü, F,Kılıç, S.Kılıç, A.Kemal, M.Kazan, B.Karakaya, M.Hisar, T.Farhan, N.Erkul, H.Erkul, A.Emektar, A.Eğilmez, H.Eğilmez, T.Ferhan, M.Demirmen, M.Demirken (iki ayrı kişi), U. Demir, R,Şerif, K.Şerif, A.Şerif, C.Şerif, M.Çakmak, V.Bulut, S.Bulut, O.Cem, Z.Bilgiç, M.Bilginer, N.Baskın, N.Baskın (iki ayrı kişi), S.Bayhan, B.Akamaç, A.Akamaç, H.Akkaya, B.Ahmet gemide bulunan Türk yolculardı.