BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,88
ALTIN 2.431,82
HABER /  GÜNCEL

Yanan derilerini margarinle yumuşatıyor

Bursa'da 16 yaşındaki genç kızın başına gelenlere inanamayacaksınız...

Abone ol

Bursa'da 2009'da sigortasız çalıştığı iş yerinde sobayı yakarken tiner tenekesinin patlaması vücudunun yüzde 85'i yanan genç kızın patronuna 10 ay hapis cezası verildi ancak ceza ertelendi.

Bursa 7. Asliye Ceza Mahkemesi, 2009 yılının aralık ayında meydana gelen olaya ilişkin işveren M.K. hakkında, 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davayı karara bağladı.

İş yeri sahibi M.K'yı ''taksirle yaralamaya sebebiyet vermek'' suçundan 10 ay hapis cezasına çarptıran mahkeme, cezayı erteledi.

DERİSİNİ YUMUŞATMAK İÇİN MARGARİN SÜRÜYOR

Olayda vücudunun yüzde 85'i yanan Filiz Erdeğer'in annesi Cevriye Erdeğer, kızının olaydan bugüne kadar büyük acılar yaşadığını ve sıcak günlerde vantilatör karşısında serinlemeye çalıştığını belirterek, zaman zaman imkansızlıklar nedeniyle yanan derilerini yumuşatmak için kızının vücuduna margarin sürdüklerini anlattı.

İşverenin, kızının hayatını söndürmekle kalmayıp çileli bir hale dönüştürdüğünü öne süren Erdeğer, açılan davada 10 ay hapis cezası çıkmasına çok üzüldüklerini söyledi.

Karara göre, işverenin hiç ceza almayacağını ifade eden Erdeğer, ''Acımız biraz hafifler diye bekledik ama olmadı. Kızım, karanlıklara mahkum oldu'' dedi.

TAZMİNAT DAVASI SÜRÜYOR

Erdeğer'in, olayın ardından Bursa 4. İş Mahkemesi'nde açtığı maddi ve manevi tazminat davası devam ediyor. Filiz Erdeğer'in avukatı Tacettin Ertaç, mahkemenin belirlediği bilirkişinin ilgili raporunu hazırladığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

''Kazadan sonra Erdeğer, büyük zarar gördü. Vücudunun büyük bölümü yandığı için iş göremez duruma geldi. Bu nedenle bilirkişi, Erdeğer'in 65 yaşına kadar çalışması durumuna göre hesap yaptı ve 197 bin liralık maddi tazminat gerekliliğini belirtti. Ayrıca 150 bin liralık manevi tazminat talebimiz var. Bununla ilgili karar da önümüzdeki haftalarda çıkar.''

OLAY

Osmangazi ilçesi Küçükbalıklı Mahallesi'nde oturan Filiz Erdeğer, 16 yaşında olduğu 2009 yılında sigortasız çalıştığı iş yerinde sobaya 18 kiloluk tenekeden tiner dökmeye çalıştığı sırada tenekenin patlaması sonucu yaralanmış ve vücudunun yüzde 85'i yanmıştı.