BIST 9.570
DOLAR 32,45
EURO 34,49
ALTIN 2.472,28
HABER /  DÜNYA

Yanak yanağa öpüşmeyin uyarısı

Yaz aylarında güneş ışınlarının göze olan zararlarının arttığına ve kırmızı göz hastalığının sık görüldüğüne dikkat çeken Operatör Doktor Or...

Abone ol

Yaz aylarında güneş ışınlarının göze olan zararlarının arttığına ve kırmızı göz hastalığının sık görüldüğüne dikkat çeken Operatör Doktor Orhan Yılmaz, “Bu yüzden yanak yanağa öpüşmekten sakınmak gerekiyor” dedi.
Yaz aylarında mevsimsel değişikliklere bağlı kırmızı göz hastalığının sık görüldüğünü ifade eden Özel Çağsu Hastanesi’nde görevli Operatör Doktor Orhan Yılmaz, “Yaz aylarında özellikle mevsim değişimlerinde sık sık görülen kırmızı göz hastalığıyla karşılaşıyoruz. Polenlere karşı dikkatli olunması gerekiyor. Bu durumda insanların ortak havlu kullanmamaları, kalabalık ortamlarda bulunmamaları, yakın temas öpüşmekten kaçınmaları gerekiyor” diye konuştu.
Yanak yanağa yakın öpüşmenin yaz aylarında göz hastalığını etkileyebileceğini anlatan Yılmaz, şunları söyledi:
“Kırmızı göz hastalığı kuluçka döneminde bulaşıcıdır. Bu tür yanak yanağa öpüşmekten yaz aylarında kaçınmamız gerekiyor. Bizim insanlarımız sürekli yanak yanağa öpüştükleri için hastalığın kuluçka döneminde insan sağlını tehdit edebilir.”
Ucuz gözlük kullanılmasının insan gözüne zararlı olduğunu ifade eden Orhan Yılmaz, “İnsanlarımız güneş ışınlarına karşı korunmaktan daha çok kozmetik açısında kullanıyoruz. Gözlüğün mümkün olduğunca kaliteli olması güneş ışınlarını engelleyen gözlük kullanılması göz için daha faydalıdır" dedi.
(İHA)