BIST 9.059
DOLAR 32,33
EURO 35,06
ALTIN 2.300,51
HABER /  GÜNCEL

Yamyamlıkla suçlanan Alman polisin davası başlıyor

Cinsel fantazilerle ilgili bir internet sitesinde tanıştığı kişiyi dağ evinde öldürüp yemekle suçlanan Alman polisin davası bugün Dresden'de başlıyor. Savunma, kurbanın intihar ettiğini öne sürüyor.

Abone ol

İnternet sitesinde tanıştığı bir kişiyi -kendi rızasıyla- öldürüp yemekle suçlanan Alman polisin davası bugün Dresden'de başlıyor.

Detlef Günzel adlı 56 yaşındaki sanık, öldürdüğü öne sürülen kişiyle internette yamyamlıkla ilgili cinsel fantazilerin paylaşıldığı bir fetiş sitesinde olaydan bir ay önce tanışmıştı.

Sitedeki bir diyalog kutusu katılımcılara "bir tıkla ilgilerini hayal gücünün ötesine taşımak isteyip istemediklerini" soruyor.

İddianamede, 59 yaşındaki Polonya doğumlu mali danışman Wojciech Stempniewicz'i dağ evine davet eden polis memuru Günzel'in, burada onu öldürüp parçalara ayırdığı ve bütün bunları yaparken de filme çektiği söyleniyor.

Günzel'in bu eylemlerini "cinsel arzularını tatmin etmek" amacıyla icra ettiği ama öldürdüğü kişinin herhangi bir parçasını yediğine dair bir kanıt bulunmadığı da öne sürülüyor.

Savunma: Ben öldürmedim

Günzel ise öldürme suçlamasını reddederek Stempniewicz'in kendisini öldürdüğünü savunuyor.

Savunma avukatları Günzel'in Stempniewicz'i boğazına bıçak saplayarak öldürdüğüne ilişkin ilk ifadesini geri çektiğini söylüyorlar.

Günzel'in Stempniewicz'in cesedini parçalarken görüldüğü 50 dakikalık video kaydı mahkeme tarafından izlenecek kanıtlar arasında.

Savunma avukatları videonun Stempniewicz'in kendini asarak intihar ettiği tezlerini desteklediğini öne sürüyor.

Adli tıp raporunda Stempniewicz'in havasız kalarak (asfiksasyon) öldüğü kaydedilmişti.

Herkes şaşırmıştı

30 yıllık polis memuru Günzel'in olay yaşandığı dönemde on yıldır birlikte olduğu -şu anda kendisini terk etmiş olan- bir erkek partneri ve yetişkin bir kızı vardı.

Partneri, komşuları ve çalışma arkadaşları Günzel'in çifte hayatını öğrenince şok geçirdiklerini söylediler.

Sanık cinayet ve "ölünün huzurunu bozmak" (parçalara ayırmayla ilgili kanun maddesi) fiillerinden suçlu bulunursa Dresden eyalet mahkemesi tarafından 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.

2001 yılında yine bir Alman, Armin Meiwes, birlikte olduğu bir adamı öldürüp, parçalayıp yediğini itiraf etmiş ve 2006 yılında sonuçlanan davada ömür boyu hapis cezasına çarptırılmıştı.

Meiwes de öldürdüğü kişiyle internete verdiği bir "kurban aranıyor" ilanı sayesinde buluşmuştu.