BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,92
ALTIN 2.432,29
HABER /  GÜNCEL

Yalova'da okullar tatil mi 30.12.2016 valilik kararı

YALOVA'da okullar yarın yani 30 aralık cuma günü tatil edilecek mi? Bu sorunun yanıtını Yalova Valiliği verecek. Yalova'da kar yağışı devam ediyor tatil kararı için gözler valilikte

Abone ol

YALOVA'da yoğun kar yağışı devam ediyor. Meteoroloji verilerine göre kar yağışı yarın da sürecek. Peki yarın yani 30 Aralık cuma günü Yalova'da okullar tatil olacak mı? Bu sorunun yanıtını Yalova Valiliği verecek. Valiliğin ilerleyen saatlerde kar yağışına bakarak son kararını ilan etmesi bekleniyor. Yalova valiliği kar tatili kararı aldığı anda bu haberde bulacaksınız.

Yarın, yani 30 Aralık cuma günü kar yağışı yeni illeri listesine ekleyerek genişleyecek. Kayseri, Malatya, Elazığ, Bayburt, Gümüşhane, Erzincan illeri de cuma günü yoğun kar altında olacak. 2016 yılının son gününde yani 31 Aralık cumartesi günü kar yağışı etki alanına Doğu Anadolu'daki illerin tamamını da katacak.

HAVA SICAKLIĞI AZALIYOR

Batı kesimlerde 1 ila 3 derece azalacağı, iç ve doğu bölgelerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgar Genellikle güneyli, Marmara, Ege ve Karadeniz'de kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kıyı Ege, Akdeniz, Batı Karadeniz kıyıları, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun batısında kuvvetlice (40-70 km/sa) ve fırtına (60-90 km/sa zaman zaman 100 km/sa ve üzeri) eseceği tahmin ediliyor.

YOĞUN KAR UYARISI: Orta ve Doğu Akdeniz'in iç kesimleri ile Kocaeli, Sakarya, Bursa, Bilecik, Balıkesir'in kuzey kesimleri ile Çankırı çevrelerinde yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Buzlanma, Ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.



KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Orta ve Doğu Akdeniz kıyıları ile Sinop çevrelerinde kuvvetli, Adana çevrelerinde çok kuvvetli yağmur ve sağanak (51-75 kg/metrekare)şeklinde olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, taşkın, su baskını, ulaşımda aksama, görüş mesafesinin düşmesi vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güney ve güneydoğu yönlerden; Marmara ve Kuzey Ege'de kuzeyli yönlerden kuvvetli fırtına (60-90 km/s, hamlesi zaman zaman 100 km/saatin üzerinde) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Gece saatlerine kadar etkisini devam ettirmesi beklenen kuvvetli fırtınanın neden olabileceği olumsuzluklara (çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi, soba ve baca gazı zehirlenmeleri, tipi şeklinde kar yağışı, çığ tehlikesi, ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Ankara'da okullar 30 Aralık'ta tatil mi? Kar tatili il listesi
İl il kar tatili! İstanbul'da okullar 30 Aralık'ta tatil mi?