BIST 9.080
DOLAR 32,38
EURO 35,01
ALTIN 2.326,03
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Yalova’da neden Tıbbi Onkoloji Ünitesi yok!

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce Yalova'da ki kanser hastalarının tedavi ve kemoterapi amacıyla başka illere gitmek zorunda kaldığını Meclis gündemine taşıdı.

Abone ol

Yalova'da ki kanser hastalarının sorunlarını ve taleplerini Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na bildiren CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce bununla kalmayarak verdiği soru önergesi ile konuyu TBMM gündemine taşıdı. İnce Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun cevaplaması istemi ile verdiği soru önergesinde şunlara yer verdi:

"Yalova’da Tıbbi Onkoloji Ünitesi hem fiziki şartların yetersiz olması hem de Tıbbi Onkoloji Uzmanı doktor ve yardımcı sağlık personeli bulunmadığı için açılamamaktadır. Kanser teşhisi konulan hastalarımız Yalova’dan İstanbul, İzmit, Bursa gibi çevre illere gitmekte, kemoterapi alan hastalar kemoterapi tedavisinden sonra otobüslerle Yalova’ya dönmek zorunda kalmaktadır. Yalova’da kanser hastaları ve hasta yakınları Yalova Kanser Hastaları Derneği’ni kurmuş, bu dernek Yalova’da Tıbbi Onkoloji Ünitesi kurulması için 25000 imza toplamışlar, taleplerini ve bu imzaları Cumhurbaşkanı’na, Başbakan’a ve size ulaştırmışlardır. Bütün bunlara rağmen Yalova’da Tıbbi Onkoloji Ünitesi kurulmamış, hastalarımızın çile yolculuğu devam etmektedir.

Yalova’da kanser teşhisi konulan ve halen kemoterapi tedavisi alan hasta sayısı kaçtır?

Yalova’da Tıbbi Onkoloji Ünitesi kurulmamasının gerekçesi nedir?

Yalova’da Tıbbi Onkoloji Ünitesi kurulmasının maliyeti nedir?

Yalova dışında başka hangi illerimizde Tıbbi Onkoloji Ünitesi bulunmamaktadır?

Yalova’da Tıbbi Onkoloji Ünitesi ne zaman açılacak, kemoterapi tedavisi gören hastaların çile yolculuğu ne zaman bitecektir?

AKP döneminde sağlık alanında Yalova’da hangi yatırımlar yapılmıştır? Bu yatırımların toplam maliyeti nedir? AKP döneminde hangi ile kaç liralık sağlık yatırımı yapılmıştır?"