BIST 9.113
DOLAR 32,38
EURO 35,07
ALTIN 2.326,75
HABER /  GÜNCEL

Yalova'da kim kazandı? CHP'den şok iddia

Yalova'yı AK Partili adayın yalnızca 1 oyla kazanması tartışmalara yol açtı. CHP'li Muharrem İnce kentteki seçimleri 28 oyla kazandıklarını iddia etti.

Abone ol

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Yalova Belediye Başkanlığı seçimini AK Parti adayı Yakup Bilgin Koçal'ın, partisinin adayından 1 oy farkla kazandığının açıklanmasının ardından yapılan itirazlara ilişkin, "AKP'nin itirazlarının doğru olduğunu kabul edelim. Hiç fark etmez yine biz 28 oyla seçimi almış oluyoruz. Onların bir tanesi yanlışsa 152 oyla, doğruysa 28 oyla aldık" dedi.

İnce, Yalova Adliyesi'nin bahçesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, sonuca itiraz etmelerinin ardından bazı kişilerin adliyeye gelerek kimi yetkilileri odalarında ziyaret edip kafa karışıklığı ve bilgi kirliliği oluşturmaya çalıştığını savundu.

'TUTANAKLAR ELİMİZDE' 

Sonucun hatalı olduğunu öne süren İnce, şunları kaydetti:

"Önce '1 oyla seçimi aldık' diye açıklamalar yapıyorlar ki bu doğru değil. Biz bu sabah 08.30'a kadar buradaydık. İki saat uyuduk geldik. 245 sandıkta ıslak imzalı tutanaklar elimizde. Orada bir maddi hata yapılmış.

Bunu 04.30'da sayın yargıca söyledik. 1137 numaralı sandıkta CHP'nin 154 oyu var, 1 yazılmış. Yan taraftaki partiye geçmiş. Yani görülüyor ortada, tutanakta 154, orada kaydırılmış bir yana. 1070 numaralı sandıkta 135 oyumuz yine kaymış yan tarafa, sıfır yazılmış. Bu iki sandığa itirazımız var.

AKP'nin de 1036 ve 1045 numaralı sandıklara itirazları var. Hiç fark etmez. İtirazımızın yüzde 100 doğru olduğunu sayın yargıç da gördü zaten, AKP İl Başkanı gördü, Milletvekili gördü. AKP'nin itirazlarının doğru olduğunu kabul edelim. Hiç fark etmez yine biz 28 oyla seçimi almış oluyoruz. Onların bir tanesi yanlışsa 152 oyla, doğruysa 28 oyla aldık."

CHP Yalova Belediye Başkan adayı Vefa Salman ise AK Parti'lilerin seçimi kazandıklarını düşünerek erken sevindiğini ancak sonucun halen belli olmadığını dile getirdi.

Onların, oyalama taktiği yaptığını iddia eden Salman, "Sonuç olarak itiraz süresi bitecek, cuma günü arkadaşlarımızla mazbatayı almaya geleceğiz" diye konuştu.