BIST 9.722
DOLAR 32,54
EURO 34,93
ALTIN 2.423,22
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Yalova santrale karşı omuz omuza!

Yalova'da, kent sınırları içinde kurulma çalışmaları süren kömür santraline karşı rekor sayıda imza toplandı.

Abone ol

Yalova Çevre Platformu'nun (YAÇEP) 9 gün süren 'kömürlü termik santrale hayır' imza kampanyasına 10 bin 112 kişi destek verdi. YAÇEP Başkanı ve TEMA İl Temsilcisi Feride Uyar, Yalovalıların verdiği imzaların TBMM ve ilgili bakanlıklara ulaştırılacağını söyledi.

Akkök'lere ait AKSA fabrikası tarafından kurulma çalışmaları devam eden santrale karşı çıkan YAÇEP, Yalova merkezinde bir imza kampanyası düzenledi. Kampanyaya vatandaşlarda imzaları ile destek verdi. YAÇEP Başkanı ve TEMA İl Temsilcisi Feride Uyar, imza kampanyasının Cumhuriyet Meydanı'nda sona erdiğini, ancak hem platformun resmi internet sitesi olan www.yacep.org adresinden, hem de gezici imza ekipleri tarafından ilçe ve köylerde imza toplanmaya devam edileceğini belirtti. Uyar, "10 bin 112 kişi imza attı. İmzalarıyla yaşadıkları şehre sahip çıkan her kesimden binlerce Yalovalıya hassasiyetleri için teşekkür ediyoruz. Ne kömürlü termik santral, ne de Yalova doğasına zarar verecek başka bir oluşumun, Yalova'da bu kadar bilinçli insanların çabaları ve sahip çıkmaları sürdükçe gerçekleşebileceğine ihtimal vermiyoruz.

9 gün gibi kısa bir süreçte standı ziyaret eden 9 bin 430 ve www.yacep.org sitesinden sanal imza veren 682 kişinin desteği ile bu sayıya ulaştık, ayrıca çok güzel paylaşımlarda bulunduk, çevre dostlarıyla birebir görüşme imkanı bulduk. Toplanan bu imzalar, AKSA'ya Yalova halkının bir mesajıdır. Biz bu mesajı, Ankara'ya TBMM'ye ileteceğiz. Daha önce belirttiğimiz gibi Yalova milletvekilleri ya da çevre illerimizin vekilleriyle bakanlıklara kadar iletecek ve Yalova halkının sesini duyuracağız" diye konuştu.

9 günlük protesto kampanyası süresince 645 MW'lik kömürlü termik santralin Yalova'ya zararları hakkında bilgi vererek insanları mevcut durumdan haberdar etmeyi hedeflediklerini aktaran YAÇEP kampanya sorumlusu Özlem Akyüz Bayrı ise, "Kampanyamızın ilk etapta hedefine ulaştığını düşünüyoruz. Ancak belki de uzun bir mücadelenin sadece başındayız. Yalova'ya kömürlü termik santrali kurdurmayacağız, sağlıklı yaşamak hakkımızı savunacağız" dedi.