BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.506,64
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Yalova kivi de rekor bekliyor!

Yalova Kivi Üreticileri Birliği Başkanı Hulusi Samancı, bu yıl havaların iyi gitmesinden ötürü rekor üretim rakamları beklediklerini söyledi.

Abone ol

Yalova Kivi Üreticileri Birliği Başkanı Hulusi Samancı, bu yıl hava şartlarının iyi gitmesi dolayısıyla kivide rekor üretim beklediklerini bildirdi.

Samancı, gazetecilere açıklamasında, Yalova'da 20 yıl önce üretimine başlanan, daha sonra Marmara ve Karadeniz bölgelerinde yaygınlaşan kivide bu yıl üretim rekoru kırılacağını söyledi.

Türkiye'de yılda 20 bin ton dolayında kivi üretildiğini, bunun yarısının Yalova'da gerçekleştiğini belirten Samancı, şöyle konuştu:

''Bu yıl hava şartları da iyi gitti. Bu yüzden üretim çok yüksek, rekor bekliyoruz. Türkiye'de talebi karşılamak için çoğunluğu İran'dan olmak üzere 20 bin ton dolayında kivi ithal ediliyor. Kısa süre içinde kivi üretimimiz yurt ihtiyacının tamamını karşılayacak gibi görünüyor. Yalova'da 10 bin ton dolayında kivi üretiliyor. Hasat kasım ayının başında olacak. Yalova kivi meyvesinde, üretimde olduğu kadar depolama ve pazarlama konusunda da öncü durumunda.''

Samancı, hedeflerinin yurtiçi ihtiyacını karşıladıktan sonra ihracata gönderilecek miktarda üretim yapmak olduğunu sözlerine ekledi.