BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,97
ALTIN 2.433,82
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Yalçınkaya'dan Baykal'ı yıkan haber

Başsavcı Yalçınkaya CHP'yi karıştıran tüzük tartışmalarına mühadale etti. Sonuç Baykal ve ekibini üzecek.

Abone ol

CHP'de, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı’nın tüzük uyarısıyla başlayan Kurultay'a gidip gitmeme tartışması yine başsavcının açıklamasıyla netlik kazandı.

Başsavcı Abdurrahman Yalçınkaya, "Tüzük için kurultay yapmaya gerek yok" dedi.

Çırağan Otel'de gerçekleştirilen "Uluslararası Yüksek Mahkemeler Zirvesi"ne katılan Yalçınkaya, verilen ara sırasında basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

"Tüzük uygulanmazsa kurultay olması gerekir mi?" sorusuna, "Bizim yazımızda öyle bir şey yok. 'Kurultay gerekmiyor' diye yazdık. Sadece kurultaydan sonraki MYK ve il ve ilçe yönetimlerindeki tüzük değişikliğiyle ilgili oluşumun yenilenmesi gerekiyor. Çünkü kurultay gerekmiyor. Kurultayda yeni tüzükle ilgili bir uygulama yapılmadı. Partideki bir görüş, 'kurultayda da tüzük değişikliği uygulandı' diye yorum yapılıyor. Bizim görüşümüze göre uygulama yapılmadı" yanıtını verdi.

CHP'nin dünkü MYK toplantısının ana gündemi tüzük değişikliğiydi. Toplantıda Önder Sav tarafından dile getirilen öneri kurultaya gerek olmadığı görüşündeki parti yönetimindeki görüş ayrılığını ortaya çıkarmıştı.

Önder Sav, Genel Sekreter’in parti örgütündeki etkinliğini azaltacak yeni

KILIÇDAROĞLU: KURULTAYA GEREK YOK

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'nın, 'CHP'de kurultaya gerek yok' açıklamasına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan yanıt geldi. Kılıçdaroğlu da kurultaya gerek olmadığını dile getirdi.

tüzüğe karşı çıkarak, "Kurultaya gidelim, Baykal'ın getirdiği tüzüğü iptal edelim" önerisi getirmişti.

Oylamada, 21 üyeli merkez yönetim kurulunda 16 üye Sav'a destek olurken, öneriye karşı çıkan CHP lideri Kılıçdaroğlu beş oyda kalmıştı.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Sav'ın önerisine tepkisi, "Kurultaya gidelim çarşaf liste ile parti meclisi de yeniden seçilsin" olmuştu.