BIST 8.974
DOLAR 32,33
EURO 35,03
ALTIN 2.282,09
HABER /  MEDYA

Yalçın Akdoğan'dan zehir zemberek yazı!

Başbakan'ın Başdanışmanı'ndan tehdit gibi yazı. Yalçın Akdoğan'ın bugünkü yazısı zehir zemberek.

Abone ol

Star si yazarı ve Başbakan'ın Başdanışmanı Yalçın Akdoğan, bugün kaleme aldığı yazısında "seçim üzeri ülkeyi dizayn etmek isteyenler var ama onlar kaybedecekler" dedi.

Akdoğan, "AK Parti iktidarı en kritik zamanlarda kendi bünyesindeki bazı kişilerin ayrılma, bölme, yıpratma faaliyetlerine maruz kalmıştır. Bu kişiler hep kaybetmişler, siyasetten de ülkenin gündeminden de silinip gitmişlerdir." diyerek sonucun AK Parti lehine olacağının altını çizdi.

TÜRKİYE TOZ DUMAN ALTINDA

Türkiye son günlerde toz-duman altında kalmış durumda. Ortada ülkenin güven ve istikrarını sarsacak, topyekün kayıp ve tahribata sebep olacak gelişmeler yaşanıyor. Küçük fotoğraf karesi üzerinden büyük oyunlar oynamaya alışanlar, büyük resmin anlamını ve doğuracağı sonuçları gözlerden kaçırmaya çalışıyorlar.

İŞİN ZAMANLAMASI ÇOK ÖNEMLİ

Yapılan işin zamanlaması, şekli, usulü, amaç ve hedefi her zaman için büyük önem taşır. Siz seçim üzeri, bir ülkenin ve iktidarın kaderini belirlemek maksadıyla bir kısım işler yapıyorsanız, bunun görünür gerekçeleri durumu izah etmeye yetmez.

DEVLET TUZAK KURMAZ, KUMPAS KURMAZ

Maksadını ve safiyetini aşan bir tablo ortaya çıkıyorsa, burada ciddi bir ihlal ve kötü niyet görülür.
Kayıtdışı faaliyet ister yargı da, ister diğer kamu bürokrasisinde olsun mutlaka bir usulsüzlüğe dayanır ve parmak izi bırakır. Gizlilik başka bir şeydir, kayıtdışı/sistemdışı hareket başka bir şeydir. Devlet tuzak kurmaz, kumpas kurmaz, tertip yapmaz.

İŞİN RUHUNU ZEHİRLEYEN TAM DA BU AMAÇTIR

Tertip ve tezgah, devlet gücünü kötüye kullanmaktır, başka amaçlara hizmet etmektir. Varsa yapılan bir yanlışlık bunun usulüne uygun olarak üzerine gidilmesi, amacın da adaleti ve hakkaniyeti tesis etmek olması gerekir.

Ama amaç başkaysa ortadaki iddialar sadece birer kılıf olur. Meseleyi 'siyasi' ve 'maksatlı' hale getiren, işin ruhunu zehirleyen tam da bu amaç ve hedeftir.

YARGI SIZDIRMALARLA HAREKET ETMEZ

Yargı sızdırmalarla hareket etmez; adalet, medya manipülasyonlarıyla tecelli etmez.
Medya manipülasyonu başlı başına bir hukuksuzluktur ve insanların itibarı ve onuruyla oynamaktır.

GAZETECİLİKLE TETİKÇİLİĞİ KARIŞTIRAN BAZI TİPLER

Gazetecilikle tetikçiliği karıştıran bazı tiplerin şahsiyet cellatlığına soyunur şekilde ortalıkta ahkam kesmesi de başlı başına büyük bir sorundur.

Terörle mücadelede bu derece sağlanamayan "ANLIK İSTİHBARAT"ın gazeteci kisvesi altındaki Tuzak, kuranın başında patlar şahıslara sağlanması, onların da şımarık çocuklar gibi bunu istismar ederek sağa sola saldırması nasıl bir densizliktir? Kişileri suçlu-suçsuz ilan etmek köşe yazarlarının işi değildir.

TERTİPLE YAPILAN KİRLİ SENARYOLAR AÇIK BİR SAPMADIR

Akıl kuvve'sinin ifrat mertebesi olan cerbeze, hakkı batıl, batılı hak suretinde gösterecek kadar aldatıcı bir zekaya sahip olur.

Bu zekanın hayra değil şerre, birliğe değil ayrılığa, muhabbete değil adavete hizmet etmesi, bunun da kirli senaryolar ve tertiple organize bir şekilde yapılması açık bir sapmadır.

"BEDİÜZZAMAN HAZRETLERİ'NDEN..."

Bediüzzaman hazretleri fitne ve nifak çıkarmak için çok yüzlü davranan şahısların bilinmesi ve yapılan işin deşifre edilmesi gerektiğini şu şekilde izah eder: "Bir şahıs bir şahsı nasihatle fena bir şeyden menetmek üzere şöyle tevcih-i kelâmda bulunur: 'Ey kişi! Aklın varsa, şu yapmak istediğin şey muhaldir, hem nefsine zarardır; hem iyiyi, kötüyü tefrik edecek bir hissin yok mudur? Anlaşılan hakikati hurafe, tatlıyı acı gösteren seciyende bir hastalık vardır. Şüphesiz o hastalıktan kurtulup şifayab olmak istiyorsun. Fakat, senin bu halin o hastalığı izale değil, tezyid ediyor. Eğer bu halin ile bir lezzet, bir zevk istersen, en şedid bir elemi intaç eden bir azap eline geçer. En nihayet, sarhoşluktan ayılıp kötü halinden vazgeçmediğin takdirde, fesadın başkalara geçmemek üzere hortumun üzerine bir damganın vurulmasıyla seni teşhir ve ilân etmek lazımdır."

AK PARTİ'YE KARŞI KİRLİ OYUNLARIN İÇİNE GİRENLER KAYBEDECEKLERDİR

AK Parti iktidarı en kritik zamanlarda kendi bünyesindeki bazı kişilerin ayrılma, bölme, yıpratma faaliyetlerine maruz kalmıştır. Bu kişiler hep kaybetmişler, siyasetten de ülkenin gündeminden de silinip gitmişlerdir. Böyle kritik günlerde içerden veya dışarıdan AK Parti'ye karşı benzer kirli oyunların içine giren kişiler de gruplar da muhakkak surette kaybedecekler, milletin vicdanında mahkum olacaklardır.