BIST 8.990
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.298,20
HABER /  GÜNCEL

Yalçın Akdoğan'dan son dakika özerlik açıklaması

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan yaptığı son dakika açıklamasıyla HDP'li Sırrı Süreyya Önder'in 'özerlik' açıklamasını yalanladı.

Abone ol

HDP İstanbul Milletvekili ve İmralı heyeti üyesi Sırrı Süreyya Önder'in 'Öcalan'ın çözüm taslağında özerlikle de var' açıklamasına yanıt Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'dan geldi.

Yalçın Akdoğan yaptığı son dakika açıklamasında HDP'li Önder'i yalanladı. Akdoğan, "HDP ile yapılan görüşmede özerklik, genel af, İmralı 'nın taslağı konuları kesinlikle konuşulmadı" dedi.

Görüşmede genel bir değerlendirme yapıldığını vurgulayan Akdoğan, İmralı'nın taslağının da gündeme gelmediğini ifade etti.

Akdoğan, Twitter'dan yaptığı açıklamada şöyle dedi:

"HDP'lilerle görüşmede Sürecin genel değerlendirmesi yapılmış; özerklik, genel af, İmralı'nın Taslağı gibi konular kesinlikle konuşulmamıştır. Süreçte farklı görüşler, teklifler, düşünceler olsa da önemli olan Sürecin üzerinde yürüyeceği temel zemin ve anlaşılan çerçevedir. AK Parti iktidarı toplumun kabulünü, rızasını, güvenini ve desteğini rehber edinen anlayışla süreci sonuca ulaştıracaktır."

ekran-resmi-2014-12-11-10.58.26.png


basbakan-yardimcisi-yalcin-akdogan-hdp-heyetiyle-gorustu.jpg
Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, pazartesi günü HDP Grup Başkanvekilleri İdris Baluken ve Pervin Buldan, İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ve Demokratik Toplum Kongresi Eşbaşkanı Hatip Dicle ile Başbakanlık’ta görüşmüştü.