BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 35,00
ALTIN 2.427,59
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Yalçın Akdoğan'dan sitem dolu sözler!

Suriye'deki göç dalgasına değinen Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Suriye Kürtlerinin Türkiye'nin doğal müttefiki olduğunu söyledi. Akdoğan, "Kimsenin Türkiye'ye ev ödevi verme lüksü de yok" dedi.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan Mardin'de konuştu. Akdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

İNSAN TEŞEKKÜR ETMEZ Mİ?

"Türkiye yıllardır terör örgütleriyle mücadele ediyor. 1.5 milyon insanın yükünü Türkiye çekiyor, siz sadece eleştiriyorsunuz. Bir defa olsun insan teşekkür etmez mi?"

"Suriye Kürtleri, tarihi olarak Esad'ın değil, Türkiye'nin tarihi dostu ve müttefikidir. Tarihi dostlarınız ve müttefiklerinizden destek istiyorsunuz."

ZALİME ZALİM DEDİK 

"Türkiye şimdiye kadar mazluma kimliğini, etnik yapısını, Müslüman olup olmadığını sormadık. Zalime de kimliğini, kökenini sormadık. Zalim Müslüman da olsa, bizim mezhebimizden de olsa zalime zalim dedik"

"Biz barış dedikçe birileri savaş dedi. Geldiğimiz noktanın kıymetini çok iyi bilelim. Akan kanın durması Türkiye ve milletimiz için tarihi bir dönüm noktasıdır. Bu filmi artık kimse geri sardıramaz. Gerilim üreterek değil, taş atarak değil, çözüm üreterek ilerleyeceğiz. Çözüm sürecinin ruhu zaten diyalog."