BIST 8.768
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.238,57
HABER /  GÜNCEL

Yalçın Akdoğan'dan PKK'ya rest!

PKK'nın 11 Ekim'de ateşkes ilan edeceği iddialarına ilişkin konuşan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan sert mesajlar verdi.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, PKK'nın son günlerde artan terör olaylarıyla ilgili ateşkes ilan edeceğine yönelik sözlere tepki gösterdi. Örgütün ne zaman sıkışsa, bu tür siyasi taktik hamleler yaptığını söyleyen Akdoğan, örgütün silahları bırakarak Türkiye dışına çıkması gerektiğini ifade etti.

Akdoğan Haber Türk'te katıldığı programda gündeme ilişkin soruları yanıtladı. PKK'nın 11 Ekim'de ateşkes ilan edeceği iddialarına ilişkin konuşan Akdoğan, örgütün köşeye sıkıştığını söyledi. İşte o sözler;

"Terör örgütü sıkıştığı zaman, kış üslenmesine gideceği zaman veya siyasi uzantısının işine yarasın diye bu tür siyasi taktik hamleler içerisine girdiğini çok gördük. Buna karnımız tok. Sen ortalığı yakacaksın, yıkacaksın, zulüm edeceksin, insanları öldüreceksin, devlete savaş açacaksın, bütün projelerin çökecek. Devrimci halk savaşın çökecek, şehir milislerin çökecek, özerklik ilanların çökecek ondan sonra 'ben seçim güvenliği olumsuz etkilenmesin istiyorum' diyeceksin. Bu geçen seçimden önce senin oradaki baskıların olumsuz etkilemedi mi?"

"O SÖZLERİN KIYMETİ OLMAZ" 

Akdoğan, örgütün, tam anlamıyla bir eylemsizlik kararı alması ve Türkiye'yi terletmesi gerektiğini vurgulayarak, bunların oluşmaması durumunda örgütün söyleyeceğinin hiçbir kıymeti olmayacağını ifade etti. Akdoğan, Çözüm Süreci'nin sahibinin hükümet olduğuna, bu sürecin devam etmesi için gerekli güvenlik tedbirlerinin alınması gerektiğine dikkati çekti.

Seçim güvenliğinin sadece sandık güvenliği olarak algılanmaması gerektiğini kaydeden Akdoğan, bu söylemin, halkın tehdit edilmemesi ve iradesini sandığa yansıtabilmesi için alınan tedbirleri de kapsadığını dile getirdi.