BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 35,03
ALTIN 2.323,95
HABER /  GÜNCEL

Yalçın Akdoğan'dan Kandil'e son dakika yalanlaması

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Kandil'den çözüm sürecine ilişkin yapılan açıklamayı yalanladı.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Kandil'den yapılan çözüm süreci açıklamasına ilişkin sert bir değerlendirme yaptı.

Akdoğan, "Kandil'den yapılan gerçek dışı, zamansız, yersiz, tahrik edici açıklamalar sürece yarar sağlamaz" dedi.

Akdoğan, Twitter aracılığıyla şu mesajı paylaştı:

"Kandil'den yapılan gerçek dışı, zamansız, yersiz, tahrik edici açıklamalar sürece yarar sağlamaz. Anakronik bir hal... Ya geçmişte takılıp kalıyorlar ya afaki bir geleceğe veya hayale savruluyorlar. Her sabah düne uyananlar bugünü yakalayamazlar, zamanı yaşayamazlar."

yalcin-akdogan-son-dakika-kandil-yalanlamasi.jpg 

ÖCALAN KONGREYE KATILACAK İDDİASI

Akdoğan'ın tepkisine neden olan açıklama KCK Yürütme Konseyi üyesi Murat Karayılan'dan gelmişti.

Karayılan, 'Çözüm sürecinin' başarıyla sonuçlanması durumunda, Abdullah Öcalan'ın 2015 yılının Nisan ayında yapılması planlanan PKK'nın 12'nci kongresine katılacağını öne sürmüştü. Karayılan çözüm süreci ile ilgili adım atılmaması durumunda seçimden önce yeniden savaşa başlayacaklarını söylemişti.

KCK Eşbaşkanı Cemil Bayık da geçen hafta sonu, Öcalan'ın müzakere taslağını görüşüp belirlenen tarihe kadar sonuçlandırmadan silah bırakmayacaklarını söylemişti. Bayık ayrıca, "Müzakereler takvime göre yürütülmezse, müzakere taslağını kamuoyuna açıklarız" demişti.

Pazartesi günü HDP'nin İmralı heyeti Başbakan Yardımcısı Akdoğan ile görüşmüş, HDP'li Sırrı Süreyya Önder görüşmeden sonra, "Artık süreçte diyalog kanallarının kapanmaması ve hangi başlıklarla ilerleyeceğimiz anlamında belli mutabakatlar oluştu, çok seri bir görüşme trafiği başlıyor" açıklamasında bulunmuştu.