BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,89
ALTIN 2.439,01
HABER /  SEÇİM

Yalçın Akdoğan'dan HDP ve Demirtaş için kritik açıklama

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Kanal 24 canlı yayınında 2015 genel seçimleri ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile ilgili kritik açıklamalar yaptı.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, geçtiğimiz günlerde HDP Eş Genel Başkanı ile ilgili yaptığı kritik açıklamalarda özellikle 'Brütüs' yakıştırmasıyla gündeme gelmişti. Akdoğan, Kanal 24 canlı yayınında bu yakıştırmasının yeniden altını çizerek, HDP ile ilgili kritik açıklamalar yaptı.

" 'BRÜTÜS SÖZÜM NE ANLAMA GELİYOR'  SEÇİMDEN SONRA GÖRÜLECEK"

Akdoğan, çözüm sürecinin devam edebilmesinin AK PArti'nin varlığıyla mümkün olabileceğini vurgulayarak, "Kürtlerle ne yapıldıysa AK Parti yaptı. Biz olursak çözüm süreci devam edecek. Önce kendileri birbirlerine ihanet ediyorlar. Brütüs sözüm ne anlama geliyor seçimden sonra daha iyi görülecek. Makas değiştiren bir HDP ve başkanı var. Sen Güneydoğu'da gariban Kürt'e kepenk kapattırmışsın. Roller değişti. Geçmişte devlete atfettikleri ne kadar olumsuzluk varsa örgüt yapıyor." diye konuştu. 

yalcin-akdogan.20150601105321.jpg

"GÜCÜNÜZ GARİBAN KÜRT'E YETİYOR"

“Bu HDP Doğu'da başka, Batı'da başka. Bunlardan Türkiye partisi olur mu?” diyen Akdoğan, "Selahattin Demirtaş, kıbleyi Nişantaşı'na çevirdi. Bir taraftan 'Robin Hood olduk' diyorlar. Ya senin nerenden Robin Hood oluyor? Sen gariban Kürt'ü, senin terör örgütün haraca bağlamış haraca. Sizin gücünüz gariban Kürt'e yetiyor. Onun yolunu kesiyorsunuz, ona kepenk kapattırıyorsun. Oy vermeye giderken ona baskı yapıyorsun. Kürtlerle ilgili ne yapıldıysa AK Parti yaptı. Selahattin Demirtaş oyun hamur oldu, oyun hamuru. Onu yoğurup duruyorlar. Onun üzerinden imaj çalışması yapıyorlar. Siz Doğu'da hala bugün insanları tehdit ediyorsunuz. Şırnak'ta iki tane HÜDA PAR'lıyı kim öldürdü? Bizim adaylarımıza kim saldırdı?” diyerek HDP'yi eleştirdi.