BIST 9.091
DOLAR 32,39
EURO 35,05
ALTIN 2.326,54
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Yalçın Akdoğan'dan flaş değerlendirme

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, kurulan hükümetin koalisyon ya da AK Parti hükümeti olmadığını söyledi.

Abone ol

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı Geçici Bakanlar Kurulu'nda Başbakan Yardımcısı olan Yalçın Akdoğan, "Sayın Başbakanımızın da dediği gibi geçici bir hükümet gibi değil 4 yıllık bir hükümet olarak elimizden gelen her türlü çabayı göstereceğiz, en üstün performansı göstermeye çalışacağız" dedi.

Akdoğan, AK Parti Genel Merkezi önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, yeni kurulan hükümetin hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na tensip ve takdirleri için teşekkür eden Akdoğan, şunları kaydetti:

"Yeni kabineye giren arkadaşlarımızı da tebrik ediyorum. Onlara da başarılar diliyorum. Sayın Başbakanımızın da dediği gibi geçici bir hükümet gibi değil 4 yıllık bir hükümet olarak elimizden gelen her türlü çabayı göstereceğiz, en üstün performansı göstermeye çalışacağız. Türkiye'de seçim sürecinde en ufak bir yönetim boşluğu oluşmadan güven ve huzur içinde ülkemizin seçime götürülmesi sürecinde bu hükümetimiz görev almış olacak. Şunu da tekraren vurgulamış olalım, bu bir koalisyon hükümeti değil. Bir AK Parti hükümeti de değil. Partilerin kurdukları bir koalisyon veya hükümet ortaklığı da değil. Bu tek tek milletvekillerinin anayasal zorunluluk ve siyasi sorumluluk üstlenerek kurdukları bir hükümet. Ben bu çerçevede görevi kabul eden bütün arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun."