BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,18
ALTIN 2.247,37
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Yalçın Akdoğan ile Arınç'ın yeni yetme kavgası

Yeni Bakanlar Kurulu açıklandı, 62. Hükümet'te Başbakan Yardımcılığı koltuğuna oturan Yalçın Akdoğan ile Bülent Arınç'ın 'yeni yetme' kavgası ise gündemde.

Abone ol

İNTERNETHABER-ÖZEL İÇERİK

Yeni Bakanlar Kurulu listesi açıklandı. 62. Hükümet'in Başbakan Yardımcıları ise olay nitelikte.

Bir yanda AK Parti'nin kurucu isimleri arasında yer alan Bülent Arınç, diğer yanda ise Erdoğan'ın danışması Yalçın Akdoğan.

Peki bu iki ismi hedef koltuğuna oturtan ise Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası başlayan 'Yeni yetmeler' tartışması olmuştu.

Erdoğan'dan sonra Abdullah Gül'ün partiye dönmesi gerektiğini her defasında dile getiren Bülent Arınç, parti içinden bazı isimlerin Erdoğan ile Gül arasına girmeye çalıştıklarını söylemiş ve Erdoğan'ın danışmanlarını hedef göstermişti.

Arınç, açık açık “Yeni yetmelerin kendilerine bir şeyler evham ederek, mevhum bazı değerler üzerinden ‘aslında öyle olması gerek, aslında böyle olması gerekir’ diye hesaplar vermesi bizim aramızda yıllardan beri bozulmayan kardeşliği zedeleyebilir” açıklamasında bulunmuştu.

YENİLER, ESKİLERDEN KURTULMAK İSTEYEMEZ

Arınç, partinin yeni isimlerinin eski isimleri devre dışı bırakma gayreti içinde olduklarını da ima etmiş, şunları söylemişti:

"Benim partimde inanıyorum ki en az 40 tane Bülent Arınç, 20 tane Cemil çiçek, 10 tane Ali Babacan çıkar. Ama bugünkü değerlerimizi bir zafiyet olarak görmek, onlardan kurtulmaya çabalamak veya onların dedikodularını yapmak, birilerini zayıf göstererek, birilerini parlatmak faydalı bir iş değildir."

AKDOĞAN'DAN SERT YANIT: NE YENİ YETMEYİN NE DE ÇOCUK!

AK Parti Genel Başkan Danışmanı Yalçın Akdoğan'ın Bülent Arınç'a yanıtı da ayn sertlikte olmuştu. "Arınç yeni yetme derken beni kast ediyorsa alınmam" diyen Akdoğan, "Ne çoluk çocuğum ne de yeni yetmeyin" yanıtını vermişti.

Akdoğan şunları söylemişti:

"Partimizin ilgili kurumları hangi politikayı geliştirirse, hangi duruşu geliştirirse, Sayın Genel Başkanımız ortaya hangi kriterleri koyarsa ben bunları elbette AK Partili bir konuşan olarak bir sözcü olarak bunları dile getirmek durumundayım. Ben bunları dile getirdiğimde başkasını eleştiremeyenler dönüp beni eleştiriyorlar. Oysa ben kişi bazında bakmam, ben yeni Türkiye idealini savunurum. Bu ideale ve Tayyip Erdoğan’a kim karşıysa ben ona karşı olurum. Hiç kimseye karşı olmam hiç kimsenin de yanında olmak gibi bir amacım yok. Ne çoluk çocuğum, ne de yeni yetmeyim. Ben 45 yaşındayım birçok insanın bulunmadığı süreçlerin içinde bulunan bir insanım. Bu tür yakıştırmaları ben üzerime almıyorum. Parti büyüklerimizden birileri beni kastederek bir şey söylüyorlarsa bundan da çok alınmam doğrusu."