BIST 9.635
DOLAR 32,45
EURO 34,50
ALTIN 2.475,45
HABER /  GÜNCEL

Yalçın Akdoğan HDP'yi eşcinsel adayla vurdu!

HDP'ye dönük suçlamalarına tam gaz devam eden Yalçın Akdoğan, "eşcinsel aday çıkarmışlar, eşçinsel evliliği savunarak mı Türkiye partisi olacaksın?" diye konuştu.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, HDP'yi eleştirerek, "(Türkiye partisi olacağım) diyen bir partinin yedeğinde terör örgütü olur mu? Terör örgütü Muş'ta bugün bir askerimizi kaçırdı. Nasıl sen Türkiye partisi olacaksın? Senin kol kola girdiğin, uzantısı olduğun terör örgütü Türk askerini kaçırıyor, sen de Türkiye partisi olacaksın" dedi.

Akdoğan, Keçiören'deki Halil İbrahim Sofrası'nda düzenlenen, "AK Parti Ankara İl Ekonomik İşler Esnaf ve Ticaret Komisyon Başkanlığı Genişletilmiş Olağan Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, HDP'nin terör örgütünün uzantısı olduğunu söyledi.  

"EŞCİNSEL ADAYLA MI TÜRKİYE PARTİSİ OLACAKSIN?"

HDP'nin, "Türkiye partisi olacağım" iddiasında bulunduğunu anımsatan Akdoğan, "(Türkiye partisi olacağım) diyen bir partinin yedeğinde terör örgütü olur mu? Terör örgütü Muş'ta bugün bir askerimizi kaçırdı. Nasıl sen Türkiye partisi olacaksın? Senin kol kola girdiğin, uzantısı olduğun terör örgütü Türk askerini kaçırıyor, sen de Türkiye partisi olacaksın. Bir taraftan çıkmış bir ilçe başkanı 'pontus soykırımı yapıldı, 350 bin kişiyi Türkiye katletti' diyor. Yani Ermeni soykırımını, pontus soykırımını konuşarak kendi ülkene hakaret ederek, suçlayarak mı Türkiye partisi olacaksın? Eşcinsel aday çıkarmışlar, eşçinsel evliliği savunarak mı Türkiye partisi olacaksın?" diye konuştu.  

"AK PARTİ'YE DESTEK VERMEZMİŞ BEYEFENDİ..."

"Benim Güney Doğu'daki kardeşim, bu zihniyeti nasıl destekleyebilir?" ifadesini kullanan Akdoğan, "Geçmişte birtakım yanlışlıklar yapılmış olabilir, kimlikler inkar edilmiş olabilir ama bugün halkını kucaklayan bir devlet var. Ret, inkar, asimilasyon politikalarına son veren, hak ve özgürlükleri geliştiren bir devlet var. Bugün hükümet hizmet ediyor, örgüt tehdit ediyor, hükümet yatırım yapıyor, onlar baskı yapıyor" şeklinde konuştu.

Akdoğan, AK Parti olmadan Çözüm Süreci'nin sürdürülemeyeceğini vurgulayarak, "(AK Parti'ye kesinlikle içeriden destek vermez)miş beyefendi. Çok lazımdı senin desteğin. Çözüm Süreci'ne karşı olan paralel yapıyla utanmadan kol kola girdiniz" dedi.

"TÜRKİYE'NİN YÜZDE 70'İ KOALİSYON İSTEMİYOR"

Milletin, Türkiye'nin eskiye götürülmesine izin vermeyeceğini dile getiren Akdoğan, "Sandığa gideceksiniz, o bir oyunuzu vereceksiniz, tüm bunların topuna meydan okuyacaksınız. 'Sadece milletin dediği olacak' diyeceksiniz. Yeni Türkiye'de derin devlet, paralel devlet, KCK yapılanmasına yer yok. Öyle bir kirli işbirliği var ki çok dikkatli olmamız gerekiyor. Bugün anketlere göre Türkiye'nin yüzde 70'i koalisyon istemiyor, yüzde 50'si-60'ı 'AK Parti iktidar olur' diyor. Rehavete kapılmayalım" diye konuştu.

Eski Türkiye'nin "Koalisyonlar, kriz, gerilim ve terör" demek olduğunu ifade eden Akdoğan, "Şimdi birileri bu eski Türkiye'ye geri gidelim istiyorlar. Güven ve istikrar birilerini çok rahatsız etti. Diyorlar ki 'bu Türkiye çok oluyor'. AK Parti ilk iktidara geldiğinde Türkiye yoğun bakımdaydı. Makineye takılıydı. Makine IMF. Şimdi bu Türkiye ayağa kalktı, canlandı, koşmaya başladı artık sesi çıkıyor. Bölgede bir yanlışlık olduğu zaman ses veriyor. Bölgesel bir güç, bir aktör oldu" değerlendirmesinde bulundu.

Akdoğan, Keçiören'de Bağlarbaşı Mahallesi seçim irtibat bürosunun açılışında yaptığı konuşmada da, herkesin sandığa giderek iradesini ortaya koyması gerektiğini söyledi.

Yeni Türkiye'de vesayet odaklarına yer olmayacağını ifade eden Akdoğan, 7 Haziran seçimlerinde sadece milletin dediğinin olacağını vurguladı.