BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,95
ALTIN 2.439,00
HABER /  GÜNCEL  /  OTOMOBİL

Yakıtta cimri ticari araç

Hyundai Starex'in yerine yeni bir ticari aracı piyasaya sundu. Motoru daha güçlü ve yakıt tasarrufunda daha iyi.

Abone ol

Hyundai Assan Üst Yöneticisi (CEO) Joong Geol Kim, bu yıl için 80 bin adedi ihraç edilmek üzere toplam 130 bin araç satmayı düşündüklerini bildirdi. Hyundai'nin hafif ticari araçlar sınıfındaki modeli Starex'in yerine geçecek olan ''H-1'', düzenlenen basın toplantısıyla tanıtıldı.

Hyundai Assan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar da, H-1'in neden Türkiye'de üretilmediğine ilişkin bir soru üzerine, aracın Ar-Ge çalışmalarının Kore'de gerçekleştirildiğini ve Avrupa piyasasının göz önünde bulundurulduğun kaydetti. Kibar, 2008 yılına ilişkin yapılması planlanan yatırım konusunda da, bunun 18-20 milyon dolar civarında öngörüldüğünü bildirdi.

H-1 MODELİ...

Türkiye'de 7 yıl mekanik garantiyle satışa sunulan Hyundai H-1'de, standart olarak iki tarafta da sunulan sürgülü kapılar, USB ve auxiliary harici girişleri bulunan ve isteğe bağlı olarak alınabilen bluetooth erişimli radyo-cd-mp3 sistemi sunuluyor.

Güney Kore'den Türkiye'ye ithal edilen H-1'de, bir önceki motora göre yüzde 21 oranında gücü artırılıp yüzde 14 oranında yakıt tasarrufu sağlanan 170 PS gücünde 2.5 CRDi-VGT yeni dizel motor bulunuyor. Genelde 20 yaş üstü B ve C sosyo-ekonomik sınıfta yer alan kullanıcılara, KOBİ ölçekli iş sahiplerine ve küçük filo müşterilerine hitap etmesi planlanan H-1, 29 bin 500 YTL ile 39 bin 300 YTL arasında değişen fiyatlarla satışa sunuluyor.