BIST 9.434
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.502,28
HABER /  DÜNYA

YAKIT DEĞİL UYUŞTURUCU TANKERİ

Bursa’da bir yakıt tankerinde 162 kilogram esrar ele geçirildi. Operasyonda 3 kişi gözaltına alındı.<br/>Edinilen bilgiye göre, 3 ay önce bi...

Abone ol

Bursa’da bir yakıt tankerinde 162 kilogram esrar ele geçirildi. Operasyonda 3 kişi gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye göre, 3 ay önce bir kadının 24 kilogram esrarla yakalanmasının ardından narkotik polisleri, çalışmalarını derinleştirdi. Polis, ele geçirilen esrarı Diyarbakır’dan gönderen asıl şüphelinin yakalanması için alarma geçti. Bu kişinin Diyarbakır’da yaşayan 44 yaşındaki H.Ö.T. olduğu belirlendi. Ekipler, şüphelinin bir arkadaşıyla birlikte yüklü miktarda esrarı yine Bursa’ya göndereceğini haber alınca, harekete geçti.
Batman’dan kiraladıkları yakıt tankına 162 kilogram esrarı gizleyen zanlılar, yakalanmamak için de eskort eşliğinde Diyarbakır’dan yola çıktı. Zanlıları takibe alan narkotik ekipleri, şüphelileri Kestel Kavşağı’nda durdurdu. Narkotik köpeği Alfa’nın da katıldığı operasyonda 3 kişi gözaltına alındı. Esrarı bulmak ise hiç kolay olmadı. Yakın tankının içine bir tulum giyerek giren polis ekibi, ardı ardına birçok paket çıkardı. Toplamda 162 kilo 200 gram esrar ele geçirildi.
Olayla alakalı olarak gözaltına alınan H.Ö.T. (44), C.İ. (25) ve Y.A. (42) "Uyuşturucu ticareti yapmak" suçundan adliyeye sevk edildi. Zanlılar ekip otosuna bindirilirken, suçsuz olduklarını söyledi.
(İHA)