BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,90
ALTIN 2.429,35
HABER /  DÜNYA

‘Yakışıklı’ bakandan Türkiye’ye mesaj!

‘Yakışıklı‘ İsveç Sağlık Bakanı Gabriel Wikstrom'dan Türkiye'ye yeni bir mesaj var...

Abone ol

‘Yakışıklı‘ olduğu gerekçesiyle Türkiye’de sosyal medyada fenomen olan, hatta televizyon programlarına bile konuk alınan İsveç Sağlık Bakanı Gabriel Wikstrom, ”Türkiye’deki gençlere siyasete girmeleri için ilham vereceksem, bu iyi bir şey” dedi. Wikstrom, Türkçe attığı tweet’in hikayesini de anlattı.

Wikstrom, Türkiye’de gördüğü ilgiyi haberleştiren BBC’ye konuştu. BBC haberinde, ”İsveç’in yeni sağlık bakanı kalplerin daha hızlı atmasına yol açtı ama kendi evinde değil. Tuhaf bir biçimde, olay yarattığı ülke, Türkiye oldu. Ve tüm bunların sebebi, Twitter’daki havalı fotoğrafı” ifadelerini kullandı.

"O TWEETİ TÜRK VEKİLLE ATTIK"

tweet.20141018125555.jpg

Türkiye’deki hayranlarının deyimiyle ‘yakışıklı bakan‘ın geçen hafta Twitter’da sadece birkaç bin takipçisinin olduğunu ancak sayının bir anda 22 bini geçtiğini yazan BBC, Wikstrom’a bu konuda ne düşündüğünü sordu. 29 yaşındaki bakan, takipçi sayısındaki artışı Türkiye’ye bağladı, Türkçe tweetinin hikayesini de şöyle anlattı:

”Türkiye’de çok fazla takipçisi olan birisi benim hakkımda tweet attı. Pazartesi günü oradan çok fazla takipçi gelince, ertesi gün onlara teşekkür etmek istedim. Öğle tatilimde, kabinedeki bakanlardan Mehmet Kaplan, kısa bir Türkçe mesaj yazmam için bana yardımcı oldu. Ve ondan sonra her şey hızlandı.”

GENÇLERE TAVSİYESİ VAR

Wikstrom, Türkçe mesajının yaklaşık 8 bin 500 retweet almasına şaşırmış. 29 yaşındaki bakanın, Türkiye siyasetine ve gençlere de bir tavsiyesi var:

”Hoşuma gittiğini itiraf etmeliyim. Fakat tüm bunların sadece görünüşümle ilgili olduğunu düşünmüyorum. Aynı zamanda yaşımla, sağlık ve sporun da dahil olduğu kuvvetli bir özgeçmişe sahip olmamla da ilgisi var. Anladığım kadarıyla bu, Türkiye’de çok sık görülen bir durum değil. Eğer bir rol model olabilir ve gençlere siyasete girmeleri için ilham verebilirsem, bu sanırım çok iyi bir şey olabilir.”

Wikstrom, dış görünüşüyle ilgili yorumları iltifat olarak kabul edip geçtiğini söylese de, ‘Türklerin İsveçlilerden daha ilgili‘ olduğunu dile getirmeden de edemedi.

CANLI YAYINA DA ÇIKTI

İsveçli bakan, sosyal medyada dikkat çektikten sonra CNN Türk’te Nevşin Mengü’nün programına bile konuk olmuş; kanal bu yayında alışılmışın dışına çıkıp bir kadın bir erkek olmak üzere iki simultane tercüman kullanırken, program ‘Wikstrom buzlar kraliçesini bile eritti‘ başlığıyla haber olmuştu.