BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,99
ALTIN 2.422,62

Yakın geleceğin beklenen telefonları

Yakın geleceğin beklenen telefonları

2014 yılının ortalarına yaklaşırken, akıllı telefon üreticilerinin yılın ikinci yarısı için karşımıza çıkartacağı cihazlara toptan bir göz atalım. iPhone'dan Galaxy Alpha'ya tüm modeller burada.

Yakın geleceğin beklenen telefonları

2014 yılı akıllı telefon üreticileri verimli bir yıl oldu ve olmaya devam ediyor. Sene başında düzenlenen çeşitli etkinliklerde karşımıza çıkan akıllı telefonlardan sonra şimdi de gözler Eylül ayında başlayacak 2. yarıya çevrildi. Kısa süre sonra karşılaşacağımız yeni amiral gemilerine sızıntılar dahilinde bir göz atalım.

Yakın geleceğin beklenen telefonları

1) Apple iPhone 6

Apple ne yapsa olay oluyor ama bu seferki olay olmayı hak ediyor. Sızıntılara ve analistlere göre 4,7 inç seviyesine kadar büyüyecek olan iPhone ekranı, birçok kişinin isteğinin de yerine gelmesini sağlayacak. iPhone 5S’nin A7 işlemcisine oranla biraz daha güçlü olacağı düşünülen A8 işlemci ile gelecek olan iPhone 6’nın kamerası da 13 MP seviyesine yükselecek. Apple'ın iPhone 6'da safir ekran kullanacağı da epey sık dile getiriliyor.

Yakın geleceğin beklenen telefonları

2) Sony Xperia Z3 ve Xperia Z3 Compact

Sony’nin her sene iki amiral gemisi tanıtmasına alıştık. Daha Xperia Z1’in üzerinden 1 sene geçmeden tanıtılacak olan Xperia Z3, sızıntılara göre biraz daha oval bir tasarıma, Snapdragon 801 işlemciye ve tabiki suya toza dayanıklılık belgesine sahip olacak. Xperia Z3 Compact ise aynı teknik özellikleri 4,6 inç boyutundaki bir ekran ile sunacak.

Yakın geleceğin beklenen telefonları

3) Samsung Galaxy Note 4

Samsung’un phablet serisi Galaxy Note, her sene olduğu gibi bu sene de güncellenecek. Ekran boyutunun aynı kalacağı iddia edilen cihazın, YOUM adı verilen bir çeşit bükülebilir ekran teknolojisini de içerisinde barındıracağı kulislerde konuşuluyor. Cihazın hem plastik hem de metal kasalı sürümlerinin tanıtılacağı da dikkat çeken iddialar arasında. Aslına bakarsanız Samsung’un en çok merak edilen cihazlarından birisi olması gereken Galaxy Note 4, şu an için başka bir Samsung’un, Galaxy Alpha’nın gölgesinde kalıyor diyebiliriz.