BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,86
ALTIN 2.426,32
HABER /  GÜNCEL

Yakalanmamak için kadın kılığında gezdi

4 yıl önce işlenen cinayetin zanlısı Nevşehir polisinin uzun takibi ve ve otobüse yerleştirilen sivil polisler sayesinde yakalandı.

Abone ol

 

Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde 11 Mayıs 2006 yılında silahla öldürülen Hüseyin Can'ın (50) katil zanlısı M.C. (63), Nevşehir polisinin uzun takibi sonucu, İstanbul'daki evinde yakalandı.

Nevşehir polisi, ilk olarak görgü tanıklarına cinayet zanlısını teşhis ettirdi. Polis, daha sonra Ürgüp Sulh Ceza Mahkemesince 2006 yılında yakalama kararı çıkarılan zanlının bulunması için çalışma başlattı.

Zanlının izini süren polis, İstanbul'da yaşadığını ve yakalanmamak için kadın kıyafetleriyle dolaştığını tespit etti.

Daha sonra zanlının kızı L.T'nin Nevşehir'de olduğunu ve yakın bir tarihte İstanbul'a gideceği istihbaratına ulaşan Nevşehir polisi, L.T'nin İstanbul'a gittiği otobüse sivil polisler yerleştirerek takibe başladı.

M.C'nin kızı L.T'yi takip ederek kesin adresine ulaşan Nevşehir polisi, İstanbul Büyükçekmece Sulh Ceza Mahkemesinden alınan arama kararı doğrultusunda 19 Mayıs 2010 günü saat 05.30 sıralarında, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleriyle ortaklaşa yaptıkları çalışma sonucunda, zanlıyı saklandığı Avcılar'daki evinde yakaladı.

Nevşehir'e getirilen zanlı, nöbetçi mahkemece tutuklandı.