BIST 9.089
DOLAR 32,38
EURO 35,05
ALTIN 2.325,97
HABER /  GÜNCEL

Yahudi yazar önerdi Musul'u Türkiye'ye verin...

Jerusalem Post'un başyazarı Amotz Asa-El, Ortadoğu sorununu analiz ettiği yazısında Musul'u Türkiye'ye verin önerisinde bulundu.

Abone ol

İSRAİL'in en çok okunan gazetelerinden Jerusalem Post'un başyazarı Amotz Asa-El, Ortadoğu'daki sorunların çözülmesi için Musul'un Türkiye'ye verilmesi önerisinde bulundu.

Yahudi yazar Amotz Asa-El,Ortadoğu'da IŞİD'in, Türkiye, Suriye ve Kürtleri savaşa çekme planı yaptığını söyleyen yazar, asıl sorunun Musul olduğunu belirtti.

OSMANLI MUSUL'U MUHAFAZA EDEBİLSEYDİ

İngilizlerin 1918 yılından sonra Türkiye ile yaptığı anlaşmayla bölgedeki petrol gelirlerine göz diktiğini belirten Asa-El, o dönemde Osmanlı'nın Musul'u muhafaza edememesinin sonunu hazırladığını yazdı.

IŞİD'İN KÜLTÜREL KATLİAMI

Asa-El, bugünlerde IŞİD'in Musul'u başkent ilan ettiğine dikkat çekerek, IŞİD'in bölgede yaptığı kültürel katliamları hatırlattı.

TÜRKİYE ÖNDERLİĞİNDE YENİ BİR DÜZEN

Yahudi yazar, Ortadoğu ile ilgili Türkiye önderliğinde yeni bir düzenin kurulabileceğinin sinyalini veriyor. Yazarın 'Türkiye'nin kabul edemeyeceği bir teklif' dediği öneri ise oldukça dikkat çekici. Asa-El'in yeni bir düzen önerisi şöyle;

MUSUL TÜRKİYE'YE VERİLSİN

"Esad'ın çekilmesiyle Suriye'nin Türkiye'nin himayesine girmesi. Türkler ile Kürtler arasında ateşkesin devamı. Irak'ın Musul'daki petrol kuyularının yönetimini tekrar Türkiye'nin emrine vermesi."

GÜÇLÜ TÜRKİYE ETKİN MÜCADELE

Yahudi yazar Asa-El, böyle bir düzenle Ortadoğu'da güçlü bir Türkiye'nin oluşacağını ve IŞİD'e karşı daha etkin bir mücadele yapılacağını da sözlerine ekliyor.