BIST 8.995
DOLAR 32,31
EURO 35,06
ALTIN 2.277,06
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Yağlı kazık hangi paşaya ait?

28 Şubat döneminde Meral Akşener için söylenen "yağlı kazığa oturturum" sözlerinin sahibi kim?

Abone ol

28 Şubat dönemindeki Refahyol Hükümeti'ndeki en önemli isimlerinden biriydi. MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener, dönemin 'Kudretli paşası' Orgeneral Çevik Bir'in, kendisi hakkında söylediği iddia edilen "Gelirsek o kadını yağlı kazığa oturturuz" sözleriyle hatırlandı.

Meğer, o söz Çevik Bir'e ait değilmiş. Kamuoyunun yanlış bildiği o konuyu, Vatan gazetesinden Deniz Güçer'e anlattı.

"MAHÇUP OLMASIN"

Akşener, o kişinin adını vermeden 'üst düzey' bir komutan diye bahsetti. Kamuoyu önünde mahçup olmaması için adını vermediğini belirten Akşener şunları söyledi:

"Çevik Bir değildi. 28 Şubat sürecinde demokrasi dışı taleplere direndiğim için çirkin bir tehdit, üst düzey bir komutan tarafından, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı vasıtasıyla gönderildi. Bu şahsın adını hiç söylemedim. Nedeniyse eşinin ve çocuklarının kamuoyu karşısında mahcup olmalarını istemeyişim."

YAĞLI KAZIK OLAYI

28 Şubat sürecinde dönemin İçişleri Bakanı Meral Akşener’e bir general tarafından ‘Gelirsek o kadını yağlı kazığa oturturuz’ mesajı gönderildiği konuşulmuştu. Uzun zaman bu generalin Çevik Bir olduğu konuşulmuş, mesajın da Akşener’e müsteşarı Teoman Ünüsan aracılığıyla iletildiği belirtilmişti.

AKŞENER'İN CEVABI DA SERTTİ

Akşener’in de buna yanıtı, ‘Söyleyin ona, ben Balkanlıyım. Kazık deyince aklıma Balkanlı olan Kazıklı Voyvoda geldi. Kazıklı Voyvoda’yı da iyi tanırız. Ama unutulmasın ki, Kazıklı Voyvoda da bir homoseksüeldi’ olmuştu.

GENELKURMAY İSTİHBARAT BAŞKANI MI?

Çevik Bir yılarca bu sözü kendisinin söylemediğini ifade etmişti. Ankara kulislerinde sözü dönemin Genelkurmay İstihbarat Başkanı’nın söylediği Ankara kulislerinde konuşulmuş ve Akşener de bu iddiayı yalanlamamıştı.