BIST 9.804
DOLAR 32,53
EURO 34,98
ALTIN 2.429,58
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Yağ döktü 3 ay hapis yedi!

İzmir Adalet Sarayı'nda çalışan Özcan Şenkoğlu, yere döktüğü yağa basarak düşen avukat Melike Güzelant'ın açtığı davada, 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Abone ol

Özcan Şenkoğlu'nun cezası daha sonra bin 500 lira para cezasına çevrildi ve Şenkoğlu'nun 5 yıl süreyle denetim altında tutulmasına karar verildi.

Yeni Asır'dan Ali Eyce'nin haberine göre, İzmir Adalet Sarayı'ndaki ilginç olay, geçtiğimiz yıl Haziran ayında meydana geldi. 19 yaşındaki garson Özcan Şenkoğlu, taşıdığı tepsilerden birini yere düşürünce yere yağ dökülmesine neden oldu. İzmir Barosu avukatlarından Melike Güzelant, yere dökülen yağı farkedemeyince ayağı kayarak düştü. Yağı temizlemek için temizlik malzemesi almaya giden Özcan Şenkoğlu, geri döndüğünde avukat Güzelant'ın, düştüğünü gördü. Güzelant ile Şenkoğlu, bir süre yere dökülen yağ konusunda tartıştı. Şenkoğlu, yağı farkettiğini ancak temizlemek için malzeme almaya gittiğini söyledi.

RAPOR ALDI

Melike Güzelant ise, olayın şokuyla İzmir Adli Tıp Kurumu'na giderek, başına gelen olaydan dolayı rapor aldı. Rapordan sonra şikayetçi olan Güzelant, kafeteryada düştüğünde hafif yaralandığını söyleyerek bu duruma neden olan Şenkoğlu'nun cezalandırılmasını istedi. Cumhuriyet Savcısı, Özcan Şenkoğlu hakkında, 'taksirle bir kişinin yaralanmasına neden olmak' suçundan, İzmir 11. Sulh Ceza Mahkemesi'nde dava açtı. Savcı, iddianamede sanığın 6 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi. Mahkemede kendini savunan Şenkoğlu, yağın döküldüğünü kabul ettiğini ancak temizlemek için malzeme almaya gidip, gelene kadar olayın meydana geldiğini söyledi. Avukat Melike Güzelant ise, yere düşmesine ve basit şekilde yaralanmasına neden olan yağı yere döken sanık garson Şenkoğlu'nun cezalandırılmasını istedi.

Hakim, duruşma sonunda garson Özcan Şenkoğlu'nu, dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu bir kişinin yaralanmasına sebebiyet vermekten suçlu bularak, Şenkoğlu'nun önce 3 ay hapis cezasına çarptırdı. Hapis cezası bin 500 lira adli para cezasına çevrildi. Mahkeme, Şenkoğlu hakkındaki adli para cezasına ilişkin hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına ve Şenkoğlu'nun 5 yıl süreyle denetim altında tutulmasına karar verdi.

Nerede hata yaptım?

Yere dökülen yağdan dolayı ceza alan garson Özcan Şenkoğlu, aldığı cezaya inanamadığını belirterek, "Ben kimseye birşey olmasın diye temizlik malzemesi alıp gelene kadar avukat bayan düşmüştü. Temizlik malzemesi almadan orayı temizlemem mümkün değildi. Ben nerede hata yaptım, onu anlamış değilim. Ceza aldığıma inanamıyorum" dedi.