BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,55
ALTIN 2.490,36

Yabancı uyruklu hostes dönemi başlıyor

Yabancı uyruklu hostes dönemi başlıyor

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, yabancı uyruklu kabin memurlarının görevlendirmesine ilişkin usul ve esasları belirledi.

Yabancı uyruklu hostes dönemi başlıyor

Yabancı kabin memuru çalıştırılmasına ilişkin genelge, SHGM'nin internet sitesinde yayımlandı. Söz konusu genelge, Ticari Hava Taşıma İşletmeleri Yönetmeliği kapsamında, yirmi ve üzeri yolcu koltuk kapasitesine sahip hava araçlarıyla tarifeli ve tarifesiz seferlerle yolcu taşımacılığı yapmak üzere ruhsatlandırılmış havayolu işletmelerini kapsıyor. Havayolu işletmelerinin geçici bir süreliğine kabin ekibi üyesi olarak yabancı uyruklu kabin memurlarını görevlendirilmelerini teminen Genel Müdürlüğe yapacakları başvurularda aranacak asgari gereklilikleri düzenleyen genelgeye göre, havayolu işletmesi tarafından istihdam edilen yabancı uyruklu kabin memuru, sadece ilgili dış hat seferlerinde görevlendirilecek.

Yabancı uyruklu hostes dönemi başlıyor

İstihdam edilen yabancı uyruklu kabin memuru sayısı, hiçbir surette işletme bünyesinde görev yapan Türkiye Cumhuriyeti uyruklu kabin memuru sayısına eşit veya bundan fazla olamayacak.

Yabancı uyruklu hostes dönemi başlıyor

Sivil havacılık mevzuatına göre yabancı uyruklu çalışanların havayollarında istihdamı hususuna ticari hava işletmeleri yönetmeliğinde değinilmekte. Yönetmeliğin ilgili maddesine göre, 20 ve daha fazla koltuklu hava araçlarıyla ticari hava taşımacılığı yapacak işletmelerde, işletme ruhsatı tarihinden itibaren en geç bir yıl içinde işletmede görev yapan pilotların, teknisyenlerin, uçuş harekât uzmanlarının ve kabin memurlarının çoğunluğunun Türk vatandaşı olması ve işletmecinin faaliyetlerinin devamı süresince bu koşulu muhafaza etmesi gerekiyor.