BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.307,66
HABER /  GÜNCEL

Yabancı sayısı...

Galatasaraylı eski milli futbolcu Bülent Korkmaz, Spor Toto Süper Lig’de yabancı futbolcu sayısının serbest olması gerektiğini söyledi.<br/>...

Abone ol

Galatasaraylı eski milli futbolcu Bülent Korkmaz, Spor Toto Süper Lig’de yabancı futbolcu sayısının serbest olması gerektiğini söyledi.
Sarı-kırmızı Platform Derneği’nin düzenlediği panel, bugün Haliç Kongre Merkezinde yapıldı. Sunuculuğunu Doğan Haber Ajansı Galatasaray Muhabiri Serhan Türk’ün yaptığı panelde, Galatasaray Kulübü’nün güncel konuları konuşuldu. Sarı-kırmızı Platform Derneği paneline Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Sarı-kırmızı Platform Derneği Başkanı Esat Akgündüz, Galatasaraylı eski milli futbolcu Bülent Korkmaz ve Sarı-kırmızı Platform Derneği üyeleri katıldı.

“AVRUPA’DA HERKESİN BİLDİĞİ BİR TAKIM VARDIR, O DA GALATASARAY’DIR”
Eski milli futbolcu Bülent Korkmaz, Galatasay’ın her sene şampiyon olamayacağını ifade ederek, “İnşallah Galatasaray’ın düzeleceğini düşünüyorum. En azından bu sene Ziraat Türkiye Kupası alınmalıdır. Ligi de ikinci bitirip Şampiyonlar Ligi’ne doğrudan gitmelidir. Bunu da taraftar olarak hak ettiğimizi düşünüyorum. 3 kulvarda mücadele ettik. Bence Şampiyonlar Lig’inde de başarılı temsil ettik. Önemli bir Juventus takımını yendik. Chelsea takımına yenildik ama Chelsea’ye herkes yenilebilir. Sanırım yenilmek değil de oynanan oyun herkesi üzdü. Nihayetinde gruptan çıkmak başarıdır. Avrupa’da herkesin bildiği bir takım vardır, o da Galatasaray’dır. Dünyanın neresine giderseniz gidin o saygınlığı görürsünüz. Ben bunu futbolu bırakmış biri olarak da görüyorum. Dolayısıyla orada iyi işler yaptığımızı düşünüyorum. Türkiye Kupası’nda da son Bursaspor maçında müthiş bir mücadele vardı. Bu da beni son derece mutlu etti ama ligde istenilen performans yok açıkçası. Bu biraz oyuncudan da hocadan da kaynaklanabiliyor. Oyuncudan maksimum verim almak zorundasınız. Zorunlu olmadıkça oyuncuların mevkileri ile oynanmaması lazım. Mancini ise oyuncuların mevkileri ile çok oynuyor. Şimdi ben size Galatasaray’ın ilk 11’ini sayın desem sayabilir misiniz? Ya da hangi oyuncu nerede oynayacak desem bilebilir misiniz? Bilemezseniz. Çünkü belli olmuyor. Sabri, Bursaspor maçında çok muhteşem bir oyun oynadı hatta hayatının futbolunu oynadı. Ama bir hafta sonra bakıyorsunuz sol kanatta oynuyor. Sağ tarafta oynayan birisi neden solda oynar ki? Bakalım Muslera nerede oynayacak. Dolayısıyla sıkıntılı bir dönem. Teknik direktörün yapısı böyleyse bir şey diyemem. Ancak gelecek düşüncesi farklı ise onu da 3 hafta sonra göreceğiz. O zaman doğru yapmadığını düşünüyorum” diye konuştu.

“SOSYAL MEDYAYI DOĞRU BİÇİMDE KULLANMAK ÇOK ÖNEMLİDİR”
Twitter yasağıyla ilgili futbolcuların özgür olduğunu savunan Korkmaz, “Kendileri hakkında ya da rakip hakkında yorum yapabilir. Ama bir şeyi unutmamak gerekir. Siz bir takımın içindeyseniz orası ailedir. Aile içinde olan aile içinde kalır, bunu dışarı yansıtamayız. Sosyal medyayı doğru biçimde kullanmak çok önemlidir. Takımın içindekini, aile içindekini dışarı yansıtıyorsanız zaten orası bir aile değildir ve başarı da gelmez. Takımla ilgili, hocayla ilgili yorum yapmak bence doğru değil. Söyleyebiliyorsanız yüzüne söylemelisiniz. Aile bağlarında bu işler böyle yürür. Bunu yaparlarsa aile olurlar ve başarı da gelir” dedi.

“LUCESCU KALSAYDI 2 SENE DAHA ŞAMPİYONLAR LİGİ’NE GİDERDİK”
Galatasaray’da Lucescu ile 2. dönemde çok zor şartlardan geçtiklerini belirten Bülent Korkmaz, “Yöneticiler bile inanmıyordu bizim şampiyon olacağımıza, Şampiyonlar Ligi’nde gruplara kalacağımıza. Türkiye şampiyonu olduk. Bu sefer Lucescu’yu gönderdiler. Lucescu kalsaydı 2 sene daha Şampiyonlar Ligi’ne giderdik. İstikrarı bizim yöneticiler bozuyor. Böyle bir becerileri var maalesef. Her şeyin başı istikrardır” şeklinde konuştu.

“YABANCI FUTBOLCU SAYISI SERBEST OLMALI”
Korkmaz, yabancı sınırlamasının serbest olmasından yana olduğunu ifade ederek, “Maalesef bizim alt yapıda oyuncu yetiştirecek eğitici yok. Alt yapı hocalarını eleştirmiyorum ama onlar bile olayın farkında değiller. Bir oyuncu profesyonele çıktığı zaman her şeyi bilmeli. Ben de yabancı hocalarla ve yabancı futbolcularla oynadım. Onlardan çok şey öğrendim ve kendimi geliştirdim. Onun için bize gelen yabancı oyuncu bizlere futbol oynamayı öğretmeli. Yabancı futbolcu serbest olmalı ve rekabet her yerde olmalı” diye konuştu.

“GALATASARAY’IN OYNAYACAĞI TEK OYUN 4-4-2’DİR”
Galatasaray’ın oyun sitilinin 4-4-2 den başka olmadığını vurgulayan Korkmaz, “Hagi gibi oyuncunuz olsa bile bu şekilde oynamalısınız. Galatasaray’ın da bana göre en büyük eksiği kanat oyuncularının olmaması. Ondan dolayı Galatasaray’ın oynayacağı tek oyun 4-4-2’dir” ifadelerini kullandı.
(İHA)