BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,56
ALTIN 2.497,15
HABER /  DÜNYA

Yabancı akademisyenlerden soykırım iddialarına somut yanıt

Siegen Üniversitesi akademisyenlerinden Dr. Christian Johannes Henrich ile Slovakya’dan Alica Vidlickova, Batılıların Türk-Ermeni ilişkileri...

Abone ol

Siegen Üniversitesi akademisyenlerinden Dr. Christian Johannes Henrich ile Slovakya’dan Alica Vidlickova, Batılıların Türk-Ermeni ilişkilerine bakış açılarını eleştirerek, soykırım iddialarının somut belgelere dayalı olmadığını söyledi.
Uludağ Üniversitesi İnegöl İşletme Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen ’Türk-Ermeni İlişkileri’ konulu paneli, Dekan Prof. Dr. İbrahim S. Canbolat yönetti. Dekan Prof. Dr. İbrahim S. Canbolat, Ermeni sorununun Türkiye’yi uluslararası alanda etkileyen önemli bir sorun olduğuna işaret etti. ’Ermeni Sorunu ile İlgili Olarak Devletlerin Karar Alma Süreçleri’ başlıklı bir konuşma yapan Alica Vidlickova, bu konuda 3 yıldır çalıştığını ve soykırım kavramını hukuki anlamda incelediğini anlattı. Dünya Türkiye’nin bu soykırımı kabul etmesini beklerken Türkiye’ninse arşivlerin açılmasını ve tarihle yüzleşilmesini istediğini hatırlatan Alica Vidlickova, “Fakat buna bir türlü yanaşmıyorlar. Konunun akademik kısmı tartışılırken siyasi boyutunu da unutmamak lazım. Ermeni azınlıkların var olduğu ülkelerde konu istismar ediliyor. Meseleye bilimsel gerçeklikle değil, siyasi olarak bakılıyor. Birçok ülkede somut verilerin ortaya konulmadığını görüyoruz” dedi.
Siegen Üniversitesi akademisyenlerinden Dr. Christian Johannes Henrich de 8 yıldır bu konuyu araştırdığını ve bazı ilginç tespitleri bulunduğunu söyledi. Dr. Christian Johannes Henrich, bazı filmlerden ya da Avrupalı ressamların çalışmalarından örnekler göstererek, bunların Türkler tarafından Ermenilere yapılan soykırımın belgesiymiş gibi tanıtıldığını, gerçeğin ise öyle olmadığını, konunun Batı ülkelerinde yaşayan Ermeni azınlıklardan dolayı siyasi açıdan istismar edildiğini vurguladı.
(İHA)