BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,97
ALTIN 2.433,82
HABER /  GÜNCEL

Ya uyanmasaydı...

Aksaray’da gece saatlerinde bir evde çıkan yangında 2’si çocuk 4 kişi dumandan zehirlendi. Yangını son anda fark eden baba, ailesini ölümden...

Abone ol

Aksaray’da gece saatlerinde bir evde çıkan yangında 2’si çocuk 4 kişi dumandan zehirlendi. Yangını son anda fark eden baba, ailesini ölümden kurtardı.
Yangın, Pamucak Mahallesi 906 Sokak’ta bulunan müstakil bir evde çıktı. Edinilen bilgiye göre, ev sahibi Oruç K. (38), eşi Emine K.(35) ve çocukları Alperen K.(5) ile birlikte evde bulunan yeğeni Mustafa Can T. (10) aynı odada yattı. Aile uyuduktan bir süre sonra henüz belirlenmeyen bir nedenle yatak odasında yangın çıktı. Yangın kısa sürede büyüyerek bütün odayı sararken, çıkan dumanı fark eden Oruç K. eşini ve çocukları uyandırıp dışarıya çıkardı. Yangını gören vatandaşlar itfaiye ve sağlık ekiplerini arayarak haber verdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederken, sağlık görevlileri ise dumandan etkilenen aileye ilk müdahaleyi ambulansta yaptı. Zehirlendikleri tespit edilen aile Aksaray Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alınırken, sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Yangın itfaiye ekiplerinin yaklaşık 1 saat süren çalışmasının ardından kontrol altına alınarak söndürüldü.
Yangın haberini aldıktan sonra koşarak olay yerine gelen Selvinaz T. isimli ailenin bir yakını, çocuklara sarılarak ağladığı sırada baygınlık geçirdi. Sağlık görevlileri tarafından müdahale edilen Selvinaz T. de ambulansa alınarak Aksaray Devlet Hastanesine kaldırıldı. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.
(İHA)