BIST 9.548
DOLAR 32,52
EURO 34,56
ALTIN 2.493,90
HABER /  GÜNCEL

Ya kız ver ya da kan dedi ortalık karıştı!

Ankara Üniversitesi'ndeki öğrenimini yarım bırakan Kadriye İ.'nin başına gelenler bu kadar da olmaz dedirtti.

Abone ol

İddialara göre; Ankara Üniversitesi'ndeki öğrenimini yarım bırakan Kadriye İ. "Ablam Diyarbakır'da üniversite kazandı. Ailece Diyarbakır'a taşınacağız. Tek yolumuz evlilik" diyerek İstanbul'daki Muhammet İ.'ye kaçtı. Ancak Kadriye İ.'nin ailesi, kızlarının kaçırıldığı gerekçesiyle Muhammet İ.'den berdel olarak "Kızlarına karşılık kız ya da kan" istedi.
 
Muhammet İ., Kadriye İ.'nin kendi isteğiyle geldiğini, onu kaçırmadığını söyledi. Kız kardeşini erken evlendirmek zorunda kaldı. İkili sonunda evlendi. Fakat çift arasında geçimsizlik başladı.
 
İKİ TARAF DA BİRBİRİNDEN NAFAKA İSTEDİ
 
Kadriye İ., kocasının evde olmadığı bir gün ziynet eşyalarını aldı, bavulunu topladı, tabakları kırdı, fotoğrafları yırttı ve evi terk etti. Muhammet İ. de eşi Kadriye İ.'den 30 bin lira tazminat isteyerek boşanma davası açtı.
 
Davacı Muhammet İ.'nin avukatı, "Muhammet İ. büyük bir özveriyle yürüttüğü evliliğini, haksız bir şekilde kaybetmektedir. Maddi sıkıntıya düşmüştür. Onuru ve gururu ayaklar altına alınmış, hakaret ve tehditlere maruz kalmıştır" dedi.

Kadriye İ.'nin avukatı ise "Esas davacı kusurludur. Birbirlerini severek ve isteyerek evlenmişlerdir. Birisinin İstanbul'da diğerinin Ankara'da olması nedeniyle görüşmelerinde sıkıntı olmuştur. Kadriye İ. ailesinin okulu bırakıp evlenmesine karşı çıkmasından korktuğu için ailesinden habersiz evlenmiştir. Davanın reddi ile Kadriye İ. için 10 bin lira tazminat ve aylık 600 lira tedbir nafakasına hükmedilmesini talep ediyoruz" diye konuştu.