BIST 9.680
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.421,06
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Windows RT tarih oluyor

Microsoft'un kısıtlı özelliklere sahip olan ve tabletler için geliştirdiği işletim sistemi Windows RT kullanımdan kaldırılıyor.

Abone ol

Yazılım devi Microsoft’un yeni işletim sistemi Windows 10’un detaylarının belli olmasıyla beraber eski işletim sistemlerinin akıbeti de ortaya çıkmaya başladı. Firmanın daha önce piyasaya sürdüğü RT kodlu Windows sürümü kullanımdan kaldırılıyor.

Microsoft’un Surface 2 tablet bilgisayarında kullandığı Windows RT işletim sistemine Office ya da Photoshop benzeri yazılımlar yüklenemiyordu. Sadece firmanın online mağazasından uygulama yüklenebilen RT işletim sistemli cihazlar bu yüzden ciddi eleştiriler almıştı.

Bu yıl piyasaya sürülecek Windows 10 ile beraber işletim sisteminin RT sürümü de resmen kullanımdan kalkıyor. Firma daha önce Surface 2 tabletlerin üretiminin durdurulduğunu açıklamıştı. Benzer bir açıklama satın alınan Nokia’nın ürettiği Lumia 2520 tablet bilgisayarlar için de yapıldı.

The Verge internet sitesine yapılan açıklamaya göre Lumia 2520’nin de üretimi durduruluyor. Açıklamayla beraber artık Windows RT işletim sistemli tablet üretilmeyeceği de ifade edildi.