BIST 9.080
DOLAR 32,40
EURO 35,14
ALTIN 2.327,41
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Windows 9 ne zaman çıkıyor

Microsoft'un yeni masaüstü ve mobil işletim sistemi olacak Windows 9'un çıkış tarihiyle ilgili ilk duyum geldi.

Abone ol

Merakla beklenen Microsoft'un yeni işletim sistemi Windows 9'un çıkış tarihiyle ilgili ilk bilgiler gelmeye başladı. Yeniliklerle gelecek olan Windows 9 için biraz daha beklememiz gerekecek.

Microsoft'un masaüstü ve mobil çözümü olan Windows 8 geçtiğimiz yıl yeni özellikler ile güncellenerek Windows 8.1'e yükselmişti. (Windows Phone 8.1 henüz Beta aşamasında olup yakın bir zamanda yayımlanacak) Birçok kullanıcıya sorun yaratan Windows 8.1 güncellemesi için Microsoft geçtiğimiz aylarda geniş çaplı Update 1 güncellemesi yayımlamıştı.

WINDOWS 9 ÖNÜMÜZDEKİ YIL GELEBİLİR

Özellikle SLI kullanan oyun severlere sorun yaratan Windows 8.1 güncellemesinden sonra Microsoft'un bir güncelleme daha yayımlaması bekleniyordu. Ancak gelen bilgiler yakın bir zaman içerisinde firmanın Windows 9 ile karşımıza çıkacağı yönünde. Myce.com'a göre Windows 9, 2015'in ikinci veya üçüncü çeyreğinde yayımlanacak.

Windows 9'un Final sürümü yayımlanmadan 2-3 ay önce ön izleme sürümünün sunulacağını göz önünde bulundurursak yeni yıla yeni bir Windows ile girebiliriz. Windows 9'un mobil sürümüne ait henüz bir sızıntı olmadığını belirtmekte fayda var. Bakalım Microsoft, Windows 9 ile yeniden yapılandırılan Windows'u geliştirebilecek mi?