BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,93
ALTIN 2.439,64
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Windows 10'a ek güvenlik özellikleri

Microsoft tarafından geliştirilen ve bu yıl içinde kullanıma sunulması beklenen yeni işletim sistemi Windows 10’a ek güvenlik özellikleri eklendi.

Abone ol

Windows 10’a eklenen yeni güvenlik özelliği sayesinde bilgisayarlar insan yüzü, göz retinası ve parmak izi ile açılabilecek.

Microsoft tarafından geliştirilen ve bu yıl içinde kullanıma sunulması beklenen yeni işletim sistemi Windows 10’a ek güvenlik özellikleri eklendi. Firmanın Windows Hello adını verdiği yeni güvenlik özellikleri sayesinde bilgisayar kullanıcının yüzü, göz retinası ya da parmak izi ile açılabilecek.

GÖZ RETİNASI İLE AÇILABİLECEK

Daha önce insan yüzü ve parmak izi seçenekleri kısmen de olsa kullanılıyordu. Ancak bu özellikler daha da geliştirildi ve göz retinası seçeneği eklendi. Kullanıcının yüzü ile açılma seçeneği sadece basit bir yüz taraması mantığı ile çalışmıyor. Yeni sistem kullanıcının her türlü ışık şartları altında yüzünü tanıyabiliyor.

Yeni güvenlik özellikleri sayesinde Windows 10 işletim sistemini açarken şifre hatırlamaya gerek kalmayacak. Windows Hello, işletim sistemini siber saldırılara karşı daha güvenli hale de getiriyor.

YAZ AYLARINDA GELİYOR

Microsoft, Windows Hello ile beraber yeni işletim sisteminin çıkış tarihini de açıkladı. Buna göre Windows 10, yaz aylarında dünya çapında 190 ülkede ve 111 dil desteği ile satışa sunulacak. Yeni işletim sistemi daha önce Windows 7, 8 ve 8.1 satın alanlar tarafından ücretsiz olarak güncelleme desteğine sahip. Yani bu işletim sistemlerinden birine sahip olanlar Windows 10’a ücretsiz olarak geçebilecekler.

Kaynak: Microsoft ve Al Jazeera