BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,90
ALTIN 2.437,87
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Teknoloji devi Windows bombayı patlattı

Microsoft'un yeni nesil işletim sistemi bu gece tanıtıldı. Ancak beklenenin aksine işletim sisteminin adı Windows 9 değil Windows 10 oldu!

Abone ol

Microsoft, San Francisco'da düzenlediği etkinlikte Windows 9'u atlayarak Windows 10'un perdesini araladı. Böylece bir sonraki nesil Windows, sürpriz ismiyle resmi olarak ilk kez ortaya çıkmış oldu.

Microsoft'tan Terry Myerson, yeni Windows'un "önce-mobil, önce-bulut" dünyası için baştan yapılmasının gerektiğini söylerken, Windows 10'un eskisinden daha da çok cihazda kullanılabilir hale geleceği açıklandı. Bir süredir Microsoft'un üzerinde çalıştığı düşünülen her platform için tek Windows uygulama mağazasının gerçeğe dönüşeceği de kesinleşti.

Myerson, Windows 10'u "gelmiş geçmiş en kapsamlı platformumuz" olarak adlandırıyor. Microsoft'un Windows 8 ve 8.1'in ardından Windows 9'u neden atladığı ise henüz bilinmiyor. Windows 10'un bir önizleme sürümü, önümüzdeki ay hazır olacak. İşletim sisteminin tamamlanması ise şu anki planlara göre 2015'in ilkbahar aylarını bulacak.

WINDOWS 10 HER CİHAZDA ÇALIŞACAK

Yeni Windows tablet, telefon, televizyon, bilgisayar ve hatta phablet dahil birçok farklı cihazın çalıştırabileceği bir işletim sistemi olacak. Daha da önemlisi bu cihazlar için tek bir uygulama mağazası olacak ve örneğin bilgisayarınızda indirdiğiniz uygulamayı aynı şekilde telefonunuzda da istediğiniz taktirde yükleyebileceksiniz