BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,69
ALTIN 2.488,25
HABER /  GÜNCEL

Wikileaks'ten Esad'a büyük şok!

ABD'yi sarsan WikiLeaks şimdi de Suriye'yi sarsmaya hazırlanıyor!

Abone ol
ABD hükümetine ait gizli bilgileri yayınlayarak dünyada bir deprem yaratan WikiLeaks, şimdi de tüm dünyanın gözünün çevrili olduğu Suriye ile ilgili belgeleri yayınlıyor. 

Suriyeli hükümet yetkililerine ait yaklaşık 2.4 milyon e-postanın yayınlanmasına bugün başlandı. Habertürk'te yer alan Daha önce olduğu gibi yine parça parça yayınlanacak belgeler Ağustos 2006 - Mart 2012 arasında yapılan yazışmaları içeriyor. WikiLeaks'ten Sarah Harrison, gazetecilere yaptığı açıklamada açıklanana belgelerin Suriye hükümeti ile batılı firmalar arasındaki ilişkileri ortaya dökeceğini söyledi. 
 
"YÜZLERİ KIZARACAK" 

WikiLeaks'in kurucusu Julian Assange da, sitede yayınlanan mesajında, yayınladıkları belgelerin hem Suriye yönetiminin hem de Şam yönetimine muhalif dış güçlerin yüzünü kızartacağını belirrti. 
 
Assange mesajında "Bu bize, sadece bir tarafı eleştirmek için değil, tarafların amaçlarını, eylemlerini ve düşüncelerini anlamak için de yardımcı olacak. Bu çatışmayı çözmeyi umut etmenin tek yolu yonu anlamaktan geçiyor" dedi.