BIST 9.678
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.504,70
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

WhatsApp'tan bomba bir özellik daha!

Popüler mobil mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp’a, bir özellik daha eklendi.

Abone ol

Özellikle akıllı telefonlar sonrasında neredeyse tüm dünyada popüler bir mesajlaşma uygulaması haline gelen WhatsApp, yeni bir güncelleme yayınladı.

Buna göre artık mobil mesajlaşma uygulamasına, sesli arama özelliği geldi. Öncelikle Android işletim sistemiyle çalışan akıllı cihazlarda kullanılabilen yeni özellik, kullanıcılara Skype ve Viber’dakine benzer bir hizmet sunuyor. Kullanıcıların, bu uygulamayı kullanarak, listelerindeki kişilerle mesajlaşır gibi konuşabileceği, bunu operatör üzerinden yapmak zorunda kalmayacağı belirtiliyor.

DİĞERLERİNE DE GELECEK

WhatsApp’ın yeni özelliğini akıllı telefonlarında kullanmak isteyen kullanıcılar, mobil cihazlarından uygulamanın resmi internet sayfasına girip, buradaki “indir” tuşuna basarak yeni versiyonu cihazlarına yükleyebilecek. Yeni özelliğin iOS ve BlackBerry’lerde de olacağı, ancak resmi zamanının belli olmadığı belirtiliyor. Bununla birilkte uygulamanın birkaç yönüne eleştiriler de yöneltiliyor. Nitekim bu özelliği yükleyen android işletim sistemli kullanıcılar, iOS ve Blackberry’si olan arkadaşlarıyla WhatsApp üzerinden konuşma imkanına sahip olamayacak. Bununla birlikte uygulamayı yükleyenler, henüz bunun mükemmel bir şekilde çalışmadığını, arada ses kesintileri de yaşandığını söylüyor.