BIST 9.113
DOLAR 32,38
EURO 35,07
ALTIN 2.326,75
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Whatsapp'ta 'mavi tık'tan kurtulma formülü

Whatsapp'taki mavi tık yuva yıkıyor, sevgiliden ediyor peki mavi tik özelliğinden nasıl kurtulursunuz, işte mavi tıkı kaldırma yolu.

Abone ol

Whatsapp'ın son güncellemesiyle birlikte gelen çift mavi tik özelliğinden kurtulmak isteyenler için teknoloji uzmanları devreye girdi işte bunun yolu.

Whatsapp'ın 'yuva yıkacak' tabirini fazlasıyla hak eden çift mavi tik özelliği, kullanıcıların attıkları mesajları karşı tarafın 'gerçekten' okuyup okumadığını görebilmesini sağlıyor.

Haliyle kullanıcıların azımsanmayacak bir kısmı bu özellikten bir hayli rahatsız olmuş durumda; zira daha önce mesajı okusanız dahi karşı taraf mesajı okuyup okumadığınızı anlamıyordu. Yeni güncellemeyle birlikte mesajı okuduğunuz anda, ekranda ‘Mavi tik’ işareti beliriyor.

MAVİ TİK NASIL KALDIRILIR?

Elbette Whatsapp'ın bu yeni özelliğini devre dışı bırakma şansınız yok; ancak bazı yöntemleri deneyerek karşı tarafın mesajlarını okunduğunu görmesini engelleme şansınız var.

26633933.jpg

Bunun için örneğin hem Android hem de iOS yüklü iPhone'larınızı Uçak Modu'na alarak veya interneti tamamen keserek gelen mesaja bakabilir, daha sonra o mesajı silerek Whatsapp'ı kapatıp Uçak Modu'ndan çıkabilirsiniz.

Bu şekilde karşı tarafın mesajınızı okuduğunu anlaması pek mümkün değil. Diğer bir deyişle internet olmadan mesajı sildiğiniz için Whatsapp bunu anlamayacak ve karşı taraf da çift mavi tik işaretini göremeyecek.

whatsapp-mavi-tik.jpg

MAVİ TİK DİĞER YOL

Bir diğer yol ise gelen mesajı okumakla ilgili... Örneğin A kişisinden size bir mesaj geldi. Siz Whatsapp'a girdiğinizde onunla olan konuşma penceresini açmadığınız taktirde çift mavi tik simgesini görmesi söz konusu değil; ancak A kişisinin attığı mesajın içine girerseniz mavi tikleri otomatik olarak karşı taraf görmüş oluyor.