BIST 9.722
DOLAR 32,54
EURO 34,99
ALTIN 2.426,66
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

WhatsApp çöktü mü? WhatsApp'ta bağlantı sorunu

Mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ta dünya çapında bağlantı sorunu yaşandı. WhatsApp'ta yaşanan bağlantı sorununa ilişkin sosyal medya siteleri de paylaşım yapmaya başladı. Peki WhatsApp çöktü mü? WhatsApp ne zaman düzelecek?

Abone ol

Dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma ve sohbet uygulaması WhatsApp'ta bazı bölgelerde dün akşam bağlantı sorunu yaşandı. Peki WhatsApp çöktü mü? WhatsApp ne zaman düzelecek?

Dünyanın birçok noktasındaki kullanıcılar, WhatsApp'ta bağlantı sorunu yaşadığını sosyal medya siteleri aracılığıyla paylaştı. Türkiye'de de bazı noktalarda WhatsApp'a erişim sağlanamıyordu ve WhatsApp'a giren kullanıcılar, "Telefon Bağlı Değil" uyarısıyla karşılaşıyordu.

Aynı zamanda WhatsApp'ın Web sürümünde de bağlantı sorunu yaşandı. WhatsApp Web üzerinden mesaj göndermek isteyen kullanıcılar yine bağlantı sorunuyla karşılaştı.

BTK BAŞKANI ÖMER FATİH SAYAN'DAN AÇIKLAMA

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Ömer Fatih Sayan, Twitter hesabı üzerinden WhatsApp'ın çökmesine ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Whatsapp servislerinde küresel boyutta bir teknik arıza olduğu USOM tarafından raporlandı. Ülkemiz de bu kesintiden etkilenmekte. 2018 Yerli ve milli yazılımların yılı olacak. Mutlu yıllar..."

Öte yandan Saat 22:40 itibarıyla WhatsApp'a Türkiye'den erişim yeniden sağlandı.

KULLANICILARDAN WHATSAPP PAYLAŞIMLARI

WhatsApp'ta yaşanan bağlantı sorunu ile birlikte kullanıcılar da sosyal medyada paylaşım yapmaya başlamıştı. İşte WhatsApp'ın çökme sorunuyla ilgili yapılan bazı paylaşımlar;

"WhatsApp yeni yıla girmek istemiyorum diyor #Yeniyil2018"

"#YeniYılaGirerken whatsapp'a bir haller olması :)"

"WhatsApp bozuldu galiba"

"Whatsapp kardeşim yarın sabaha kadar bu şekilde kal lütfen"

"An itibarıyla WhatsApp çöktü"

"WhatsApp'ın bozulduğunu burdan öğreniyorum sizce neden"

"Whatsapp ile pek alakam olmadığından bozulduğunu burdan öğreniyorum"