BIST 9.698
DOLAR 32,51
EURO 34,80
ALTIN 2.431,30
HABER /  GÜNCEL

Vurulan AK Parti'li Başkanı için kritik açıklama!

Gürsu Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız'ın geçirdiği ameliyat sonrası yoğun bakımda bulunduğu, durumunun "stabil" olduğu bildirildi.

Abone ol

Makamında uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan ve Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavisi süren Gürsu Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız'ın geçirdiği ameliyat sonrası yoğun bakımda bulunduğu, durumunun "stabil" olduğu bildirildi.

Yıldız'ın ameliyatı gerçekleştiren beyin cerrahı Prof. Dr. Hakan Murat Göksel, gazetecilere yaptığı açıklamada, çok üzücü bir olay yaşandığını ifade ederek, "Geçmiş olsun" diledi.

Yıldız'ın ateşli silahla beyninden yaralandığını anlatan Göksel, "Ateşli silahın etkisiyle beynin böyle durumlarda ciddi yapısal tahribatı ortaya çıkar. Mermiyi çıkarttık, beyindeki kanamaları kontrol altına aldık, problemsiz bir ameliyat gerçekleştirdik. Meslektaşım ve buradaki arkadaşım Prof. Dr. Yusuf Tüzün ile birlikte ameliyatı gerçekleştirdik. Normal seyrindeki bir cerrahi müdahale oldu. Başkan şu anda yoğun bakımda, durumu istikrarlı, bizim tabirimizle stabil" diye konuştu.

Başkan Yıldız'ın durumunun kritik olduğunu kaydeden Prof. Dr. Göksel, "Sayın başkanın hayatı tehlikesi mevcut. Bu durum 48 ile 72 saat kadar devam edecektir. Süreç bundan sonrasında yoğun bakımda tedavi uygulamalarıyla sürecek. Gerisini biz, aile, sizler göreceğiz. Bu aşamada söyleyebileceklerim bunlar. Tekrar geçmiş olsun diliyorum kendilerine" ifadesini kullandı.

Göksel, bir gazetecinin "İyileşmesinden sonra çıkabilecek sorunlar nelerdir?" sorusu üzerine, "Muhtemeldir, bu konuda detaylara girmek kehanet olur. Şu aşamada da böyle bir kehanette bulunmak istemiyorum" dedi.

Vali Karaloğlu kınadı

Öte yandan gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Münir Karaloğlu da saldırıyı kınadı.

Başkan Yıldız'ın, tanıdığı en iyi insanlardan biri olduğunu ifade eden Karaloğlu, "(Dünya iyisi bir insan) derler ya gerçekten Cüneyt Başkan benim tanıyabildiğim en güzel insanlardan bir tanesi. Allah şifa versin. Ameliyatı sonuçlandı. Şu an yoğun bakımda. Bütün Gürsulular, Bursalılar dua etsin. Rabbim inşallah başkanımızı bize bağışlar" diye konuştu.

Saldırganın yakalanması için çalışmaların sürdüğünü bildiren Karaloğlu, "Saldırganı yakalayacağız. Bir yere gitme şansı yok. Takip ediyoruz ama çok fazla bir şey söylemek istemiyorum. Süreç devam ediyor. Kimliği belli, kim olduğu belli yakalayacağız. Bundan kimsenin endişesi yok" değerlendirmesinde bulundu.