BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Vural'dan OHAL'siz Türkiye çıkışı

MHP lideri açık açık OHAL istiyoruz dedi; ancak parti sözcüsü Vural bu sözü biraz da değiştirerek farklı bir yorumda bulundu.

Abone ol

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, Erdoğan'a inat Van'a gitti gitmesine ama Bahçeli'nin OHAL istediği konuşmasını biraz farklı yorumladı. OHAL konusundaki eleştirileri dikkate alan Vural, OHAL'siz Türkiye istiyoruz diyerek, Bahçeli'ye karşı çıkmadan çevirdi. İşte o sözler;

Dün Van’a giden MHP Grup başkan Vekili Oktay Vural, partisinde basın toplantısı düzenledi. Son dönemlerde artan terör olayları ile ilgili konuşan Vural, kendilerinin OHAL’siz bir Türkiye teslim ettiklerini ve OHAL’siz bir Türkiye arzu ettiklerini söyledi. Vural, “Ben ancak alınabilecek hukuki tedbirleri öngörebilirim. Dolayısıyla böyle bakıldığı zaman biz, OHAL’siz bir Türkiye teslim ettik. OHAL’siz bir Türkiye olmasını arzu ediyoruz. Sokaklarına çıkartılmayan, kepenk kapattırılan ve vatandaşlarımızın devletin varlığını hissettirilmediği bir ortamı kabul etmiyoruz. Bu tek çare değil çeşitli tedbirler alınması gerekiyor. Biz buradaki insanların terörün baskının şiddetin maruz bıraktığı OHAL’den acilen kurtarmasını istiyoruz. Başka bir şey istemiyoruz. O halde devlet elindeki meşru imkanları kullanarak bu işi halletsin” dedi.

"TERÖRLE KÜRTLER AYNI KEFEDE DEĞİL"

Kimsenin Türkiye’de yaşanan terör sorunuyla Kürtlerin aynı kefeye koymaması gerektiğini belirten Vural, “Hiç kimse Türkiye’de yaşanan terör sorunuyla bu yörede yaşayan Kürt kardeşlerimizi aynı kefeye koymasın. Ve bugün hükümet maalesef, yaptığı uygulamayla bu açılım dedi, ne olduğu belli değil, ondan sonra sorun terör dediler, sorun Kürt sorunu dediler, terör örgütü ile ilişkiye girdiler. Böylelikle sorunun kaynağının ve sorun çıkartanların Kürt kökenli kardeşlerimiz olduğuna ilişkin bir kanaat uyandırıldı ki bu son derece yanlıştır” diye konuştu: MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"OHAL'İ BİZ KALDIRDIK"

“Biz 28.06.2000 tarihinden Van’dan OHAL’i kaldırdık. Biz kaldıran partiyiz. Utanması gerekenler bu ülkenin sokaklarını topraklarını kepenklerini silaha teslim edenlerdir. Biz kaldırdık. Hepsini kaldırdık. Huzurlu bir Türkiye teslim ettik. Bunların dönemlerinde alınmış hiçbir karar yoktur. Bir de Başbakan kalkmış diyor ki OHAL’i biz kaldırdık. Ben diyeyim bu lafın neresini düzelteyim. Bu yöre artık terörle yaşamak istemiyor. Ama bugün bir taraftan taşeron diyeceksin bir taraftan da büyük Ortadoğu projesine eş başkanlık yapacaksın. 15 Ağustos’ta Sümela Manastırı’nda Rumlar gelip ayin yapacak. Ondan sonra buraya da Ermeniler gelecek. Bu ülkenin değerleri, kimlikleri bizi birbirimize kırdırtacaklar ayrıştıracaklar. Gelecekler Wilson’un prensiplerine göre Türkiye’yi yeniden dizayn etmek isteyenler ABD Vilson ödülünü Dışişleri Bakanı alacak. Dur deme vakti geldi. Anadolu'nun her yerinde MHP olacak. Çukurca’da da, Şemdinli’de de, Hakkari ve Diyarbakır’da da varız.”MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, Van’da gezi ve incelemelerini yarın da sürdürecek.