BIST 9.106
DOLAR 32,38
EURO 35,04
ALTIN 2.324,91
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Vural'dan Demirtaş'a sert cevap

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'dan BDP lideri Demirtaş'ın Bahçeli hakkındaki sözlerine cevap gecikmedi.

Abone ol

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Demirtaş'a “Millet bir bahçe ama ayrık otuna izin yok. Ayrık otlarını temizlemek de devlete düşecek” diye cevap verdi.

Demirtaş dünkü grup toplantısında Bahçeli için "Evet, devlet bahçeli olsun! Çiçekli olsun. Ama bu bahçede kan ve gözyaşı olmasın… Isparta’nın gülü de Hakkari’nin lalesi sümbülü de olsun o bahçede." diye konuşmuştu. 

"AYRIK OTUNU DEVLET TEMİZLEYECEK"

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’ın, “Devlet bahçeli olmalı” şeklindeki sözlerinin hatırlatılması üzerine Vural, “Millet bir bahçe ama ayrık otuna izin yok. Ayrık otlarını temizlemek de devlete düşecek.” diye konuştu.

Başka bir gazetecinin, “BDP geri çekilme ve akil adamlar konusunda yasal düzenleme istiyor. Siz ne düşünüyorsunuz?” sorusuna karşılık, Vural, “PKK’yı aklamak için yasa mı çıkartılır. TBMM milletin hukuku için vardır. PKK hukukunu meşrulaştırmak için millet egemenliği araç olarak kullanılamaz. Silahla tehditle hukuk mu oluşturacaklar? Bunların akil adamları da sakil adamları da aynen 28 Şubat’ın adamları gibidir.” şeklinde konuştu. 

"TİYATROCULARA TAŞ ÇIKARTTINIZ"

Milletin münafık siyasete teslim olmayacağını söyleyen Vural, “Bugün Dünya Tiyatrolar Günü ya, maskeli siyasetçilere bugün sesleniyorum. Günü birlik taktığınız maskeler ile millete zehir içtiremeyeceksiniz. Tiyatroculara taş çıkartınız. Oynadığı bir bölücü tiyatro var. Bu tiyatronun da baş artisti olmuş. Millete zehiri de içtirecek.” ifadelerini kullandı.

"DİYANET İŞLERİ BAŞKANI GÖRMEZ’İN SÖZLERİ SON DERECE TALİHSİZ İFADELERDİR”

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in İzmir ile ilgili açıklamaları da Vural’a soruldu. Açıklamaları ‘talihsiz ifadeler’ olarak nitelendiren Görmez, “Din Allah’ın dinidir ve insanlara inmiştir. Şehirlerin dini olmaz. İzmir’de Erzurumlusu var Konyalısı var Mardinlisi var, Manisalısı var, Aydınlısı var. İzmir, Anadolu. Şehirlere göre farklı din mesajı vermek doğru değildir. Din tektir. İslam’dan başka bir din de yoktur. Talihsiz ifadelerdir. Bu konuda Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yaptığı açıklama kısmen de olsa bunu gidermeye yöneliktir.” dedi.

Camiye giden insanların ayrıştırılmasına izin verilmemesi gerektiğini söyleyen Vural, “Kürtçe, Türkçe, Arapça hutbeler vasıtası ile ne yapacaksınız? Diyarbakır’daki camilerde insanlar Türkçe bilmiyor mu? Bu cami Kürtlerin camisi diyeceksiniz. Bu yanlış. Diyanet İşleri Başkanı'na bu ifadeyi yakıştıramadım. İzmir’den bin 799 cami var. Günde 5 vakit ezan okunur, o camiye İzmirliler gider. O bakımdan, dinin siyasallaşmaması gerekir. Dinin siyasal amaçlarla kullanılmaması gerekir. İzmir’e birilerinin yaptığı yakıştırma gibi bir algılama orada yaşayan insanlara haksızlıktır.” diye konuştu.

İslamiyet’in Avrupa’ya açılmasında İzmir’in bir kapı olduğunu ifade eden Vural, “İzmir’e yönelik psikolojik harekat için Diyanet İşleri Başkanı’nın bu şekilde konuşmasını Diyanet mensuplarına yakıştıramam. Dinin psikolojik harekatın parçası olarak kullanılmasını kabul etmek mümkün değildir. Arzumuz Diyanet’in İslam’ın mesajını vermesidir. Siyasilerin mesajın değil. Siyasilerin açılımlarını değil.” dedi.

Vural, camilerin siyasal düşüncelere ve etnik kimliklere göre ayrıştırılmasına izin verilmemesi gerektiğini kaydetti.