BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,84
ALTIN 2.507,99
HABER /  POLİTİKA

Vur emrini kimin verdiğini biliyor!

Başbakan Erdoğan Uludere'de 'emri ben vermedim' dedi, BDP'den açıklama gecikmedi. Selahattin Demirtaş 'Yargının önü açılsın' çağrısı yaptı

Abone ol

Başbakan Erdoğan'ın Uludereli ailelerle görüşmesinda 'O emri ben vermedim' sözlerinin ardından BDP'den açıklama geldi. BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "O emri kimin verdiğini adil bir yargılama belirler. Kendisi öyle diyorsa yargının önünü açsınlar. Vur emrini kimin verdiğini biliyor demektir" diyerek Başbakan'a seslendi.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İstanbul İl Örgütünün 2. Olağan Kongresi Kadıköy’deki Cafer Ağa Spor Salonu’nda yapılıyor.

Abdullah Öcalan’ın resimlerinin bulunduğu pankart ve flamalar açıldığı kongreye BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, BDP milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder, Sebahat Tuncel, Hasip Kaplan da katılıyor. Kongrede Cizre ve Diyarbakır’da yol kesme ve kimlik kontrolü yapmalarıyla gündeme gelen YDG-H’nin pankartlarının da asıldığı görüldü.

BAŞBAKAN SOMUT ADIM ATMAK ZORUNDA

Kongre öncesi gazetecilerin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Uludereli aileler ile yaptığı görüşmeyle ilgili sorularını yanıtlayan Demirtaş, şunları söyledi:

"Roboskili aileler uzun süredir Başbakan ile görüşmek istiyorlardı. Bunun için birkaç kez Ankara’ya da geldiler. Fakat görüşme gerçekleşmemişti. Sayın Başbakan’ın Şırnak’a gelişi vesilesiyle bu görüşmenin gerçekleşebileceği iletilince biz de yardımcı olduk. Roboskili aileler katliam gerçekleştiğinde siyasi mevkide 1. derecede sorumlu makamda olan başbakan ile yüz yüze görüşüp taleplerini ve beklentilerini ilettiler. Görüşmenin gerçekleşmiş olmasından dolayı aileler memnunlar. Görüşmenin iyi geçtiğini ifade ediyorlar. Ama şimdi artık sayın başbakanın ve hükümetin Roboski katliamının aydınlatılması, sorumluların ortaya çıkarılması, özür dilenmesi ve gereğinin yapılması konusunda somut bir adım atmak durumundadır. Aileler bu beklenti içerisinde doğal olarak. O emri kimin verdiğini adil bir yargılama belirler. Kendisi öyle diyorsa yargının önünü açsınlar. Vur emrini kimin verdiğini biliyor demektir."

Açıklamanın ardından salona giren Demirtaş ve BDP’li vekiller alkış ve sloganlarla karşılandı.


Uludereli aileler Erdoğan'ı duygulandırdı

Uludere'de hayatını kaybedenlerin aileleri, Şırnak'ta Başbakan ile yaptığı görüşmeyi anlattı. (DEVAMI...)

5395.jpg