BIST 9.113
DOLAR 32,38
EURO 35,06
ALTIN 2.326,36
HABER /  GÜNCEL

Volkan’ın açıklamaları hocasına soruldu

Manisa 19 Mayıs Stadı’nda oynanan TFF Süper Kupa Finalinde, Fenerbahçe normal süresi golsüz tamamlanan maçta Galatasaray’ı penaltı atışları ...

Abone ol

Manisa 19 Mayıs Stadı’nda oynanan TFF Süper Kupa Finalinde, Fenerbahçe normal süresi golsüz tamamlanan maçta Galatasaray’ı penaltı atışları sonrası 3-2 yenerek, Süper Kupanın sahibi oldu.
Fenerbahçe ile Galatasaray arasında Manisa 19 Mayıs Stadı’nda oynanan ve tüm gelirleri Soma’ya bağışlanacak olan maçta gülen taraf sarı-lacivertliler oldu. Normal süresi golsüz berabere tamamlanan maçın uzatma dakikalarında gol sesi çıkmayınca sonucu penaltılar belirledi. Penaltı atışları sonunda Fenerbahçe, ezeli rakibini 3-2 mağlup ederek, kupayı kazandı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, “Hafta arasından beri çok ciddi bir şekilde hazırlandık. Taktiksel anlamda oyuncular söylediklerimizi istediklerimizi saha içerisinde yerine getirdiler. Bu anlamda onları tebrik ediyorum. Oyunun büyük bölümünü elimizde tuttuk. Galatasaray’a göre daha fazla pozisyon ürettik. Rakibimize daha az pozisyon verdik. Bu kupayı penaltıları kaptırsaydık biz Fenerbahçe olarak şampiyon takım olarak futbolun yapılması gerekenleri ve felsefemizi rakibimize kabul ettirmekti. Kaybetseydik de üzülmeyecektik. Biz iyi futbol oynayarak, şampiyonluğun en büyük adayı olarak yolumuza devam edeceğiz. Her iki takım da centilmence mücadele etti. Penaltılarla kupayı kazandığımız için mutluyum. Başkanımıza, camiamıza bu kupa hayırlı olsun” dedi.

VOLKAN’IN AÇIKLAMALARI HAKKINDA
Kaleci Volkan Demirel’in kulüp televizyonuna yaptığı iddia edilen açıklamada, “Belediyeler sokak köpeklerini temizlemeli yoksa bu iş bize kalacak” sözleriyle ilgili olarak yöneltilen soruyu cevaplayan Kartal, “Bugüne kadar her iki takım oyuncuları arasında fazla gerilim yoktu. Her iki takımda profesyonelce davrandılar. Teknik heyet arasında gerginlik yoktu. Centilmence güzel maç oldu. Bugüne kadar oynanan maçlara göre değerlendirdim. Sadece birkaç pet şişe atıldı. Volkan’ın açıklamalarını duymadım bilmiyorum. Bir izleyelim. Ona göre kararımızı veririz" diye konuştu.

GALATASARAY CEPHESİ
Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli de çok savaştıklarını belirterek, şampiyon bir takıma karşı maç yaptıklarını söyledi. Prandelli, zamanla daha iyi olacaklarını vurguladı. Kulüp başkanı Ünal Aysal’ın transfer için çalışmalarını sürdürdüğünü kaydeden Prandelli, "Başkanımız takım için çalışıyor biz de onu bekliyoruz. Penaltılara kaldığınızda şans gerekiyor, şans bize bu akşam gülmedi" dedi.
Prandelli, organize bir takıma karşı oynadıklarını belirterek, 2 değişiklik yaptıktan sonra daha agresif oynadıklarını ancak penaltılarda şanslarının kendilerine gülmediğini söyledi. Maçta zor duruma düştüklerini ve defans blogunu oturtamadıklarını kaydeden Prandelli, bunda orta sahanın da önemli olduğunu vurguladı. Prandelli, kısa bir süredir Türkiye’de olduğunu ve henüz Türkçe bilmediğini belirterek, "O yüzden dinlediğim şarkıların ne içerdiğini bilmiyordum. Bu durumlarda her zaman iyi davranmak ve gerçekleri konuşmak gerekiyor. Atılan yabancı maddelerle ilgili bir kaç kural eksikliği olduğunu görüyorum. Takımı motive etmek için karşı tarafa saygısızlık yapmamak gerekiyor" dedi.

NE YAŞANDI ?
Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan TFF Süper Kupa finalinin penaltı atışlarında sarı-lacivertli kaleci Volkan Demirel ile sarı-kırmızılı takımın Brezilyalı futbolcusu Melo arasında gerginlik yaşandı.
Penaltı atışını kullanan Melo topu dışarı attı. Kaleci Volkan bunun ardından sevinmek isterken, Melo’ya çarptı. Bu sırada ikili arasında gerginlik yaşandı. Hakem Mustafa Kamil Abitoğlu, iki futbolcunun arasına girerek sakinleştirmeye çalıştı ve ardından hem Melo’yu hem de Volkan’ı sarı kartla cezalandırdı.

TÜM GELİRLER SOMA’YA
Öte yandan TFF Süper Kupa maçının tüm gelirleri Soma’da hayatını kaybeden madencilerin ailelerine aktarılacak.Manisa 19 Mayıs Stadı’nda kale arkaları 75, maraton ve kapalı tribün biletleri ise 150’şer liradan satıldı. Final maçında TFF tarihinde ilk defa protokol tribünü koltukları konuklara satıldı. TFF Süper Kupa maçını izleyecek tüm protokol tribünü konukları bilet başına 250 lira ödedi. Basın mensupları da maça ücret ödeyerek girdi.
(İHA)