BIST 9.725
DOLAR 32,53
EURO 34,81
ALTIN 2.425,15
HABER /  GÜNCEL

Volkan patladı taksilere gün doğdu

Hava ulaşımı durunca taksilere gün doğdu. Korsan taksiler türerken Cumhurbaşkanı Gül, meslektaşına makam aracını gönderdi.

Abone ol

Almanya'nın Münih kentine otobüs seferleri düzenlenirken, Türkiye'de mahsur kalan Estonya Cumhurbaşkanı Toomas Hendris Ilves, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün makam aracıyla ülkesine dönebildi. Danimarka'nın başkenti Kopenhag-İstanbul arası da taksiyle 15 bin TL olarak belirlendi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Polonya hava sahasının kapalı olmasından dolayı uçak kazasında hayatını kaybeden Polonya Devlet Başkanı Lech Kaçinski'nin cenazesine katılamadı. Gül'ün davetlisi olarak Türkiye'de bulunan ve önceki gün geldiği İstanbul'dan dün THY uçağıyla Viyana'ya gitmesi planlanan Estonya Cumhurbaşkanı Toomas Hendrik Ilves uçuşların iptal edilmesi nedeniyle kara yoluyla ülkesine dönebildi. Estonya Cumhurbaşkanı ve eşi, Cumhurbaşkanı Gül'ün makam aracıyla 3 bin 200 kilometrelik yola koyuldu.

Kül bulutların hava trafiğini etkilemesi sonucu özellikle İskandinavya ülkelerinde taksicilerin uluslararası turları yoğunlaştı. Kopenhag'dan Paris, Milano, Münih, Oslo ve Stockholm gibi uzak mesafeli kentlere tur yapan Danimarkalı taksicilerden biri İstanbul'a gidecek.

TAKSİMETRE 15 BİN TL

Danimarka'nın en büyük taksi şirketlerinden "4x35 Supervisor" dan Brian Jensen, Kopenhag'dan İstanbul'a gitmek isteyen bir işadamına 50 bin Danimarka kronu (yaklaşık 15 bin TL) fiyat teklifi verdiklerini söyledi. Jensen, bir başka işadamının da İspanya'nın Malaga kentine taksi ısmarladığına değinerek, Malaga'ya taksiyle gitme fiyatının da İstanbul gibi 50 bin Danimarka Kronu olduğunu kaydetti.

Türkiye'deki turizm firmaları da Atatürk Havalimanı-Münih arasında 180 eurodan başlayan fiyatlarla otobüs seferleri başlattı. TCDD de ek tren seferleri koydu.

HAVAALANINDA DARALAN 1400 EUROYU BASIYOR

İzlanda'daki yanardağ patlamalarının oluşturduğu kül bulutunun hava trafiğini kilitlemesi Barcelonalı taksicilere de yaradı.

Avrupa'da 5 gündür hava trafiği karmaşasının sürmesi nedeniyle mağdur durumda olan yolcular, demir yolları, deniz veya kara yoluyla ülkelerine dönmeye çalışırken, acil işi olanlar ya da zenginler taksi kullanıyor.

Barcelonalı taksiciler, "Bugünlerde, şimdiye kadar görülmemiş bir şekilde Fransız sınırını geçen Barcelona taksisi var" derken, Barcelona'dan Fransa, Almanya, Brüksel, Hollanda ve İsviçre'ye giden çok sayıda taksinin olduğunu söylediler.

Paris'ten yeni dönen Barcelonalı taksici Joan Martinez, İspanyol basınına açıklamasında, "Havaalanında bir Fransız yolcu vardı. Daha fazla beklemeye dayanamıyordu ve evine varmak istiyordu. Cumartesi akşam 18.00'da yola çıktık, pazar sabahı 06.00'da Paris'e vardık. Yolda sadece birkaç kez benzin almak ya da kahve içmek için durduk" diye anlattı.

Martinez, taksimetrenin hep aynı (kilometre başına 1,18 Avro) çalıştığını ve toplam seyahatin 1400 Avro'ya mal olduğunu belirterek, "Bir haftalık kazancımızı bir günde alsak da zor ve büyük ödünler verilerek çalışılıyor" dedi.

Bu arada, hava trafiğinin kapanmasından dolayı taksiyle seyahat etmek zorunda kalanlardan biri de Lübnan asıllı İngiliz şarkıcı Mika oldu.

Barcelona'da geçen pazar akşamı konseri olan Mika, uçağının iptal edilmesinden dolayı Paris'ten Barcelona'ya taksiyle geldi.