BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,19
ALTIN 2.245,63

Volkan Kaya ile İncentive sektörü ve yurtdışı turlar

Türkiye’de Incentive Seyahat Organizasyonları ve yeni trendler konusunda HIS Travel Mice Departmant Müdürü Volkan Kaya’ya sordum, sizler için yanıtladı...

Merhabalar,

Bu hafta sizler için yurtdışındaki tatil rotaları ve özellikle şirketlerin motivasyon, fuar organizasyonu gibi farklı amaçlarla çalışanlarını, iş ortaklarını yurtdışı turlarına götürmek için planlamalar yapıyorlar, peki bu planlamaları yaparken nelere dikkat etmeleri gerekiyor? Hangi ülkelerdeki destinasyonlar daha popüler olacak? Tayland’dan Amerika’ya bir çok farklı ülke ve seyahat destinasyonu ve bu konuda uzmanlaşmış  Türkiye’de Incentive Seyahat Organizasyonları ve yeni trendler konusunda HIS  Travel Mice Departmant  Müdürü Volkan Kaya’ya sordum, sizler için yanıtladı;

                     

Volkan Kaya uzun bir süredir yurtdışı incentive organizasyonlarında çok ciddi operasyonlara imza atmış bir isimsiniz, bu konuda okuyucularımızı aydınlatır mısınız?

Öncelikle Incentive konusunun Türkiye’de dar kalıplarda değerlendirildiğini ve bu kalıpların dışına çıkılmasının hem sosyal hem de maddi yönü ile firmalarda endişeler yarattığını, bu endişelerin kaynağının ise  tanıtım ve iletişim yetersizliğinden kaynaklandığını vurgulamak isterim. Yeni ürünlerin ve yeni destinasyonların bulunup;  planlama öncesi, katılımcıların isteklerinin ve ihtiyaçlarının çok iyi belirlenmeli,  bu verilere uygun olarak seyahatler organize edilmeli ve sunulması gerekmektedir.

İncentive Organizasyonlar Planlanırken,

Firmaların ve kuruluşların genelde personellerine, bayilerine, müşterilerine veya meslek örgütlerinin üyelerine yönelik yaptığı bir turizm şekli olan Incentive’de; yapılacak olan organizasyonun, geziyi oluşturacak bireylerin  tamamı ile uygun olması önceliklidir. Fakat gezinin amacı ticari ve sosyal bir sebep olduğundan,  katılımı gerçekleştiren bireylerin, gezi veya organizasyon sonunda, bu organizasyonu finanse eden ve planlayan firmaya olan bağlılıklarında ve bundan sonraki çalışmalarında faydaların neler olacağı, bu gezi için yapılan harcamaların,  geziyi talep eden firmaya geri dönüşümünün nasıl olacağı konusunda planlama yapılmalı ve gezi bu şekilde organize edilmelidir.

Mice Organizasyonundaki ince detaylar ile ilgili Volkan Kaya’dan tüyolar

 Organize edilen bir ticari gezi veya  Incentive seyahatinde, mutlaka bir veya birden fazla sektörel firma veya kurum ziyaret edilerek,  katılımcılara bulunmuş oldukları ülkede ki meslektaşları ve  sektör hakkında bilgi sağlanmalı ve  işlerini  daha iyi ve daha verimli hale getirmelerinde destek olunması gerekmektedir. Ayrıca tüm ince detaylar gezideki katılımcıların genel yapılarına hitap ediyor olmalıdır. (Örnek olarak Restaurant seçimi, menü içeriği, showlar v.b…)

Hangi Ülkeler Popüler Olacak

 Bir diğer önemli unsur ise destinasyon seçimidir. Bir çok bayii mensubu genel olarak klasik olan tüm destinasyonları bir çok kez ziyaret etmiş durumdadır. Bu sebeple Tayland, Birleşik Arap Emirlikleri, Hollanda, Rusya gibi ülkeler Türk pazarında  popülaritelerini kaybetmişlerdir. 2015  yılında trend destinasyonlar Amerika  (özellikle Hawaii) ,Arjantin ,Panama ,Dominik  Cumhuriyeti, Güney Afrika, Vietnam, Kamboçya ve Japonya gibi destinasyonlardır. “  şeklinde değerlendiren Volkan Kaya’ya vermiş olduğu bu çok özel bilgilerden dolayı teşekkür ediyorum.

Unutmayalım ki uzaklar yakındır…

Tatil tadında kalın