BIST 9.645
DOLAR 32,54
EURO 34,86
ALTIN 2.432,05
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Vodafone'dan yerli akıllı cep geliyor

Vodafone da yerli akıllı cep üretiyor. Vodafone cepleri Vestel ile üretilecek.

Abone ol

İSTANBUL (AA) - Vodafone Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Gökhan Öğüt, Vodafone Türkiye'nin güçlü yatırım döneminde atacağı önemli adımlardan birinin de yerli üretim akıllı cep telefonu olacağına işaret ederek, "Yerli üretim akıllı cep telefonu 'Vodafone Blade V'yi Aralık ayında tüketicilerle buluşacak" dedi.

Vodafone Türkiye'nin önümüzdeki süreçte planladığı yenilikler ve güçlü yatırım programına ilişkin detaylar, 1 Kasım 2013 itibariyle görevi devralan Öğüt ev sahipliğinde düzenlenen basın toplantısıyla duyurulurken, toplantıda 2013-2014 mali yılı yarıyıl finansal sonuçlarının da değerlendirmesi yapıldı.

EN YÜKSEK ABONE SAYISI

Abone sayısında 30 Eylül itibariyle bugüne kadarki en yüksek seviye olan 19,6 milyon aboneye ulaştıklarını hatırlatan Öğüt, bu abone artışının pazardaki toplam abone artışının lokomotifi olduğunu söyledi.

Abone sayılarının yanı sıra, kullanım oranlarının artmasının da toplam ciroyu artırdığına dikkati çeken Öğüt, yılın ikinci çeyreğinde veri gelirlerinde de geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 70'lik artış olduğunu dile getirdi.

Abone başına aylık kullanıma da değinen Öğüt, "Vodafone Türkiye, mali yılının ikinci çeyreğinde abone başına aylık ortalama 382 dakika kullanım (MoU) ile en çok konuşturan operatör oldu" dedi.

VODAFONE BLADE V

Vodafone Türkiye'nin dünyaya örnek olan "Türk Reçetesi"nin en önemli maddesinin yatırımlarla büyümeye devam etmek olduğunun altını çizen Gökhan Öğüt şu değerlendirmelerde bulundu:

"Yatırımlardan beslenen ve Vodafone Grubu içinde büyük başarı elde eden 'Türk Reçetesi'ni uygulamaya ve geliştirmeye devam edeceğiz. Bu yeni yatırımlardan ikisini bugün sizlerle paylaşmanın mutluluğunu taşıyoruz. Bunlardan ilki Türkiye'de üretim için siparişini verdiğimiz ve tüketicilere sunmak için heyecan duyduğumuz Vodafone Blade V adlı telefonumuz. Önümüzdeki ay piyasada olacak Vodafone Blade V'yi, teknolojiyi herkes için erişilebilir kılmak vizyonumuz doğrultusunda avantajlı teklifleri ile tüketicileriyle buluşacak."

VESTEL İLE ÜRETİLECEK

Vodafone'nun yeni marka kimliğinin de bu atılımının bir ayağı olduğunu belirten Öğüt şunları kaydetti:

"Marka kimliğimiz ile pazarın cesur, dinamik, hep bir çözüm bulan, dengeleri değiştiren aynı zamanda canayakın, dürüst, kendinden emin oyuncusu olduk. Markamız da artık Türkiye pazarında kendini kanıtlamaya çalıştığı dönemi kapattı. Daha büyük hamleler yaparak büyüyeceğimiz yeni dönemde odağımızı tek ve güçlü bir marka amacı etrafında toparladık. Teknolojinin hayatımıza getirdiği küçük mucizeleri, Vodafone'nun kolaylık konsepti ile birleştirip 'Mucizeler Vodafone'da İşte Bu Kadar Kolay' diyoruz. Yeni reklam kampanyamız ile de Türkiye’nin dijital dönüşümünün kitleler ile buluşmasını amaçlıyoruz. Vodafone Türkiye olarak daha iyi bir gelecek için iletişim teknolojileri ile Türkiye’de herkese ilham vermeyi sürdüreceğiz."